MER-PA’da ilk kazma vuruluyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
MER-PA’da ilk kazma vuruluyor
 :
1 dk okuma / 8.355 Kez Okundu
| | |

31 Aralık’ta çatısı çöken Merkez Pazaryeri’nin (MERPA) ihalesi geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Yeni pazar alanı için önümüzdeki günlerde ilk kazma vurulacak.

İnegöl´ün yaşadığı son 30 yılın en ağır kışı, en büyük tahribatı Mer-Pa´ya verdi. Üzerine biriken karların ağırlığına dayanamayan pazar çatısı büyük bir gürültü ile tezgahların üzerine çöktü. Tamamı yıkılan MER-PA yerine yeni bir pazaryeri binası yapılmasına verildi.

 

KATLI OTOPARK DA OLACAK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe pazaryerinin Büyükşehir kaynaklarıyla yeniden inşa edileceğini belirterek, burada 12 bin 300 metrekare alanda yeni bir pazar alanı oluşturacaklarını, 3000 metrekarelik bölümde de katlı otopark yapılacağını söylemişti.

 

2-3 KEZ REVİZE EDİLDİ

Yeni Pazaryeri binası için Bursa Büyükşehir Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü tarafından taslak proje hazırlandı. İnegöl Belediyesi yetkilileri ve ilgili esnaf oda başkanları ile yapılan toplantılarda, hazırlanan taslak proje 2-3 defa revize edildi. En son gelen olgunlaşmış projeye göre, köylü pazarının dahil edilmesi ile eskiden 12 bin 100 metrekare olan kapalı pazaryeri, 200 metrekarelik büyümeyle 12 bin 300 metrekare çıktı.

 

İçine bebek bakım odası ve mescitte kurulacak olan binanın yapımını Bursa Büyükşehir Belediyesi üstlendi. Ana pazaryeri binası Bursa Büyükşehir, köylü pazaryeri ve otoparkın ise İnegöl Belediyesi tarafından yapılmasına karar verildi.

 

Geçtiğimiz ay ihaleye çıkan MER-PA’da yer teslimi de yapıldı. İnşaatı üstlenecek firma önümüzdeki günlerde ilk kazmayı vuracak. 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.