LGS Türkiye Birincisi Atrahan’dan Tavsiyeler

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
29 Haz 2024 / Cmt 15:01
1 dk okuma / 3.541 Kez Okundu
| | |

2024 LGS’de tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Bakyapı Hacı Ali Bakgör Ortaokulu öğrencisi İnegöllü Atrahan Uygur Balcı, İnegöl Online’a özel açıklamalarda bulundu. Balcı, sınava girecek öğrencilere önemli tavsiyeler verdi.

Atrahan Uygur Balcı, sınavda elde ettiği başarıya ulaşmak için 5. sınıftan itibaren tüm soru bankalarını çözerek ve öğretmenleri ile çalışarak hazırlandığını belirtti. "Sınavdan çıktığımda böyle bir derece beklemiyordum. Hatta sınavdan çıktığımda bir arkadaşım sormuştu 'Full gelir mi?' diye, 'Asla' demiştim ama sonuçları öğrenince çok mutlu oldum," diye ifade etti Balcı.

Sonuçları öğrenme anını da paylaşan Balcı, "Ben evdeydim, babam öğretmen olduğu için kendi okulundaydı. O haber verdi. Çok heyecanlandım ve hemen annemle beraber kendimi dışarı attım," dedi.

Tercihler konusunda ise Balcı, İstanbul’daki en iyi liselere odaklandığını ve 350 tam puan alan öğrenciler arasında en iyi olmayı hedeflediğini belirtti. "Okul puan durumum bu tercihlere etki edecek. Okul puanım yüksek olduğu için sıkıntı olacağını düşünmüyorum," diye ekledi.

Sınavlara çalışacak öğrencilere de önerilerde bulunan Balcı, "Kitap okumayı ihmal etmemelerini tavsiye ediyorum. Kitap okumak çok önemli," dedi.

Başarısında emeği geçen ailesine, öğretmenlerine ve arkadaşlarına teşekkür eden Balcı, bu süreçteki desteklerinden dolayı minnettar olduğunu belirtti.


GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.