Kredi kartları patlıyor!
#İnegöl | Haber Merkezi
11 Eki 2024 / Cum 09:34
1 dk okuma / 532 Kez Okundu
| | |

2024'ün ilk yarısında bireysel kredi ve kredi kartı borçları nedeniyle yasal takibe girenlerin sayısı %39 arttı. Bankalar, borç yapılandırma fırsatları sunarak vatandaşların ödeme zorluklarını hafifletmeyi hedefliyor.

2024'ün ilk 6 ayında, bireysel kredi ve kredi kartı borçları nedeniyle yasal takibe giren kişi sayısı, Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) verilerine göre 1 milyon 213 bine ulaştı. Bu rakam, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 39'luk bir artışa işaret ediyor. enflasyonist baskılar ve artan yaşam maliyetleri, bireyleri kredi kartı ve kredi borçlarıyla başa çıkmada zor durumda bırakıyor.

Son dönemde kredi kartı limitlerinin aşırı derecede kullanılması, enflasyonla birleşen maaş artışlarının yetersiz kalmasıyla ilişkilendiriliyor. Ekonomistler, vatandaşların alım gücünü koruyabilmek için kredi kartlarına ve nakit avanslara yüklenmeye devam ettiğini belirtiyor.

Banka faiz oranlarında kademeli düşüşler görülse de uzmanlar, özellikle konut ve araç gibi büyük borçlanmalar için faiz oranlarının daha da düşmesi gerektiğini ve vatandaşların bu konuda beklemeleri gerektiğini öneriyor. Ayrıca, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından yürürlüğe sokulan borç yapılandırma fırsatları, ödeme zorluğu yaşayanlar için bir çözüm olarak sunuluyor. Kredi kartı borçları 60 aya kadar yapılandırılabiliyor, ancak borçların yarısı ödenmedikçe kredi kartı limitleri artırılmıyor.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir