Kosova Okulları’ndan Gazze’ye Destek: Öğrencilerin Resimleri Satıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kosova Okulları’ndan Gazze’ye Destek: Öğrencilerin Resimleri Satıldı
#İnegöl | Haber Merkezi
15 Eyl 2024 / Paz 09:05
2 dk okuma / 165 Kez Okundu
| | |

Özel Kosova Okulları, Gazze'ye destek için anlamlı bir açık artırma etkinliği düzenledi. Öğrencilerin çizdiği resimler satışa çıkarıldı ve elde edilen gelir Gazze'ye bağışlandı.

İnegöl’de bulunan Özel Kosova Okulları, Gazze’de yaşanan insanlık dramına sessiz kalmayarak anlamlı bir etkinlik düzenledi. Öğrenciler tarafından çizilen resimler, düzenlenen açık artırmada satılarak elde edilen gelir Gazze’ye bağışlandı. Bu etkinlik çerçevesinde toplanan yardım, İHH İnegöl Temsilciliği aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere teslim edildi.

 
Programa, eski milletvekili Vildan Yılmaz Gürel, İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Emin Dündar, İHH İnegöl Temsilciliği İdari İşler Müdürü Hüseyin Aydın, Genç İHH Başkanı Ömer Peker, Kosova Okulları sahibi Devrim Kosova ve çok sayıda veli, öğretmen ile öğrenci katıldı. Öğrencilerin Gazze’ye destek olmak adına yaptığı resimler büyük ilgi gördü ve açık artırmada veliler tarafından yoğun talep gördü.
Devrim Kosova etkinlikte yaptığı konuşmada, geçmişte Bosna’da yaşanan soykırıma dikkat çekerek, "Bosna savaşında akrabalarımız sırf Müslüman oldukları için diri diri yakıldı. Bugün ise aynı zulmü İsrail, Filistin’deki Müslümanlara uyguluyor. Öğrencilerimizin yaptığı resimlerin geliri, Gazze’deki mazlumlara aş ve su olacak" dedi.
 
İHH İnegöl Temsilciliği İdari İşler Müdürü Hüseyin Aydın ise konuşmasında, "Bosna'da yaşanan acılar bugün Filistin'de devam ediyor. Bu güzel eserler, minik öğrencilerimizin katkısıyla mazlum Filistin halkına ulaşacak. Kosova Okulları'na ve Devrim Hanım'a bu anlamlı etkinlik için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
 
Belediye Başkan Yardımcısı Emin Dündar da Gazze’de yaşanan soykırımın tüm insanlığı derinden etkilediğini belirterek, "Çocuklarımızın bu duyarlı yaklaşımı takdire şayan. Gazze’deki çocuklara bu eserlerle umut olacağız" dedi.
 
Program sonunda toplanan gelir, Gazze’ye ulaştırılmak üzere İHH İnegöl Temsilciliği'ne makbuz karşılığında teslim edildi.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.