Kamalak’tan “Hendek” Göndermesi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Kamalak’tan “Hendek” Göndermesi
16 Şub 2016 / Sal 15:34
/ 379 Kez Okundu
| |

Saadet Partisi, Türkiye geneli İlçe Başkanlarının katılımı ile İlçe Başkanları Eğitim Kampını Ankara Kızılcahamam’da yaptı. İnegöl İlçe Başkanı Ertan Sütçü’nün de hazır bulunduğu toplantıda konuşan SP Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Çanakkale’de ehli küffara karşı omuz omuza verip birlikte siper kazan ecdadın torunlarının bugün birbirlerine karşı hendek kazar hale geldiklerini söyledi.

İki gün boyunca süren ilçe başkanları toplantısında seçim işleri, gençlik çalışmaları, tanıtma usul ve esasları, yeni hamle ve politikaları ele alan sunumlar yapıldı. Programa Bursa teşkilatı tam kadro olarak katıldı.

İLÇE DİVANA TELEFONLA BAĞLANDI

Saadet Partisi İnegöl İlçe Başkanı Ertan Sütçü, Genel Başkanları Prof. Dr. Mustafa Kamalak ile doğrudan görüşerek, telefon bağlantısı ile ilçe divan toplantısında Genel Başkanlarını İnegöl Teşkilatı ile görüştürdü.

“HENDEK GÖNDERMESİ”

Yapılan eğitim kampında Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Kamalak, Çanakkale’de ehli küffara karşı omuz omuza verip birlikte siper kazan ecdadın torunlarının bugün birbirlerine karşı hendek kazar hale geldiklerini söyleyerek şöyle konuştu: “Dün ehli küffara karşı silahlanan Müslümanlar, bugün gavurların silahları ile birbirlerine karşı silahlanıyor. Çünkü, Milli Görüş iktidarda değil.”

İKTİDAR, 4 YIL UYUDU

“PKK sözde mahkemeler, güvenlik birimleri kuruyordu. Ama hükümet görmedi, görmek istemedi. İllere, ilçelere barikatlar kazılırken Hükümet 4 yıl uyudu.”

GÜNDEM SAPTIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

“Anayasa değişikliği, Başkanlık sistemi gibi tartışmalarla gündem saptırılıyor. Eğer anayasa değişikliği, başkanlık sistemi gündemde olmasa, Güneydoğu, şehitler, Ortadoğu tartışılacaktır.”

 UYUYAN DEVİ MİLLİ GÖRÜŞÇÜLER UYANDIRACAK

“1 milyar insan her gün yatağına aç giriyor ve 1.5 milyar insan sağlıklı su içemiyor. İşin gereğini yapmamız lazım. Uyuyan devi uyandıracak olan yiğitler sizlersiniz. İki milyarlık İslam âlemini birleştirecek olan kahramanlar sizlersiniz. Tüm insanlık için yeni bir dünya, adil bir düzen kuracak olan hamiyet sahibi erler sizlersiniz.”

DÖRT YILDIR TERÖR BESLENDİ

“Bir camia, bir Genel Başkan haklı çıkmasından dolayı üzülür mü? Maalesef, biz üzülüyoruz. Çünkü bu ülke ve millet bizim ama bu ülkede tam dört yıl gaflet derecesinde bir hal ile terör beslendi. Biz bu süreç Türkiye’yi ya bölünmeye, ya da bir çatışmaya götürecektir diye iktidarı uyardık. Ancak bir kısım medya ise siz şehit cenazesi gelmemesinden rahatsız mısınız?”

EĞİTİM TERÖRÜ BESLİYOR

“Bu eğitim sistemi terörü besliyor. Toplumu dejenere ediyor. Ey Başbakan, ey Milli Eğitim Bakanı, sizin Milli Eğitiminiz ancak ve ancak Milli Piyango kadar millidir. Siz bir üniversite profesörüsünüz, ne diyorsunuz Sayın Kamalak? diye soran olmadı. Siz iktidara geldiğinizde 2-3 yaşında olan bebekler, çocuklar bugün nasıl oldu da eli silahlı terörist haline geldi. Bugün okullarda müfredat değişikliğine gideceklerini açıklıyorlar. Bir aşamadır. Tebrik ederiz. Ama çok geç kalındı.”

BU MECLİS’TEN YENİ ANAYASA ÇIKMAZ

“Not düşün, bu iktidar ve partiler anayasayı değiştirmek şöyle dursun, bunlar bir masanın etrafına oturup da çorba bile içemezler. Daha uzlaşma komisyonu toplanmadan Başkanlık sistemine karşı muhalefet partileri görüşlerini keskin şekilde açıkladı. Bu meclisten yeni bir anayasa beklemek hayal.”

BAŞKANIK SİSTEMİNE KARŞI DEĞİLİZ

“Saadet Partisi ve Milli Görüş olarak prensipte Başkanlık Sistemine karşı çıkmıyoruz. Biz diyoruz ki nasıl bir Başkanlık Sistemi istiyorsunuz, getirin tartışalım. Ama ortada somut bir öneri yok. Sadece Türk tipi Başkanlık Sistemi diyorlar. İslam öncesi Türk tipi mi, İslam sonrası Türk tipi mi? Diyecekler ki, elbette İslam sonrası? Peki soruyoruz, Büyük Selçuklu Tipi mi, Anadolu Selçuklu tipi mi, Osmanlı tipi mi? Osmanlı olacaksa Padişahlık tipi mi? Cumhuriyet dönemi Başkanlık tipi ise Atatürk Tipi mi, İnönü tipi başkanlık tipi mi? Cevap yok. Yapılan Nasrettin Hoca’nın örneğinde olduğu gibi dostlar alışverişte görsün tipi başkanlık.”

ERBAKAN HOCANIN DEDİKLERİNİ DÜŞMANLARIMIZ YAPIYOR

“Erbakan Hocam İslam Ortak Para biriminin kurulması gerektiğini söylediğinde Avrupa’da Euro yoktu. Mark, Frank vardı. Ama bir araya geldiler ve Hoca’nın dediğini yaparak dolardan daha kıymetli Euro’yu oluşturdular. Peki bizimkiler ne dedi? Erbakan Hoca doğru söylüyor. Ama erken konuştu! Erbakan Hoca’yı bizimkiler anlamıyor. Düşmanları anlayıp dediklerini kendileri için yapıyor.”


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.