İnegöl’ün zemininin en net raporu yayınlandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’ün zemininin en net raporu yayınlandı
#İnegöl | Haber Merkezi
22 Haz 2024 / Cmt 14:51
1 dk okuma / 20.896 Kez Okundu
| | |

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ)'nden Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu'nun geliştirdiği Deprem Bilgi Sistemi uygulamasıyla İnegöl'ün zemin durumu ortaya çıktı.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, sosyal sorumluluk projesi kapsamında çözüm ortaklarıyla harita üzerinden seçilen noktanın zemin bilgilerini gösteren internet tabanlı Deprem Bilgi Sistemi uygulamasını geliştirdi.

Amerikan Jeoloji Servisi'nin zemin bilgilerinden yararlandıklarını sistemde İnegöl’ün merkezi ve TOKİ bölgesinin raporları çıkartıldı.

İNEGÖL MERKEZİN ZEMİNİ ZAYIF

Çıkartılan rapora göre İnegöl merkezinin zemin sınıfı zayıf olarak belirtilirken, zemin bilgisinde ise Orta Katı- Katı Kum Çakıl veya Çok Katı Kil Tabakaları ifadeleri yer aldı.

TOKİ BÖLGESİ ORTA SINIF

Öte yandan TOKİ bölgesinin çıkartılan rapora göre zemin sınıfı Orta olarak belirtilirken, zemin bilgisi ise Çok Katı Kum, Çakıl ve Sert Kil Tabakaları veya ayrışmış çok çatlaklı zayıf kayalar ifadeleri yer aldı.

Alanyurt’UN ZEMİNİ ZAYIF

Çıkartılan rapora göre Alanyurt’un zemin sınıfı zayıf olarak belirtilirken, zemin bilgisinde ise Orta Katı- Katı Kum Çakıl veya Çok Katı Kil Tabakaları ifadeleri yer aldı.

BİLGİLER ABD JEOLOJİ SERVİSİNDEN TEMİN EDİLDİ

Öte yandan çıkartılan raporda ise şu not yer aldı;

Veriler Amerikan Jeoloji Servisinden temin edildi. Veri çözünürlüğü 925x740 METREDİR. Veriler genel bilgi amaçlıdır. Parsel bazında bilgi için sahada zemin etüdü yapılmalıdır.

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.