İnegöl'ün o sorunlarını meclis kürsüsünden açıkladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
27 Tem, 2024 / Cmt 12:37
2 dk okuma / 2.102 Kez Okundu
| | |

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde vergi kanunlarının görüşüldüğü oturumda İnegöl'de sağlık alanında ve diğer alanlarda yaşanan sorunları meclis gündemine taşıdı.

iNEGÖL MODELİ GELİŞTİRMELİYİZ

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde vergi kanunlarının görüşüldüğü oturumda söz alan İYİ parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş şunları söyledi; "Seçim bölgem Bursa İnegöl ilçesinden söz etmek istiyorum. İnegöl bin km2 yüzölçümüyle, 300 bin nüfusuyla, sanayi, tarım ve turizm merkezi konumunda bulunan, Türkiye'nin merkez ilçeler dışında en büyük ilçelerinden bir tanesidir. İnegöl'ü köftesinden, kaplıca merkezi olan Oylat'tan bilirsiniz, İnegöl'ü Türk futboluna yetiştridiği önemli sporcularıyla İnegölspor'dan,yıldızlaşan Kafkasspor'dan bilirsiniz. Mobilyasından bilirsiniz İnegöl'ü İnegöl Türkiye'nin mobilya başkentidir. İnegöl iç pazarda üretilen mobilyanın yüzde 49'unu üretir. 2 evin birinde İnegöl mobilyası bulunmaktadır. İnegöl girişimcisiyle, müteşebbisiyle, ustasıyla, işçisiyle, üreterek dünyaya yılda 823 milyon dolarlık mobilya ihraç etmektedir. İnegöl dünyanın en önemli mobilya üretim merkezlerinden biri olma yolunda hızla ilerlemektedir. İnegöl'ün toplam ihracatı yılda 1 milyar 482 milyon dolardır. İthalatı ise 310 milyon dolardır. Toplam dış ticareti 1,8 milyar dolar olan İnegöl, yılda 1,2 milyar dolar dış ticaret fazlası vermektedir. Aslında biz İnegöl modeli diye Türkiye'de bir model geliştirebilmiş olsak sadece dış ticaret fazlası olarak 334 milyar dolar fazla verecek ve zengin bir ülke konumunda olacaktır. İnegöl kişi başı ihracatı 5 bin dolardır. Türkiye ile kıyasladığımızda 425 milyar dolar, yani günümüz ihracat rakamlarının yaklaşık 2 katına eşittir.

İNEGÖL MUTLAKA İL OLMALIDIR

Bunlar söyleme sebebim İnegöl çalışmaktadır, İnegöl üretmektedir. Türkiye'nin en önemli üretim merkezlerinden biridir. Ama İnegöl bu üretimi sayesinde kişi başı vergi ödemesinde en önemli 10 merkezden biridir. Peki devlet neden vergi alır? Vatandaşa hizmet etmek için. İnegöl bu kadar vergi ödüyorsa layıkıyla hizmet almak zorundadır. Türkiye'de 194 bin 688 hekim bulunuyor. Bursa'da bu sayı 6 bin 323'tür. İnegöl'de 206'dır. Türkiye ortalamasında bin kişiye 2,2 hekim düşerken, Bursa ortalaması 1,97 iken, İnegöl ortalaması maalesef 0,68'dir. Yani Türkiye ve Bursa ortalamasının 3'te 1'i kadardır. Bu sadece sağlıkta böyle değildir. Güvenlik alanında da bu böyledir. Muadili olan illerde en az 3 kat güvenlik görevlisi yani polis bulunmaktadır. Öğretmen açığı, ve memur açığı aynı şekildedir. Bu İnegöl'ün büyüklüğüne yakışmamakta ve vatandaşımızı mağdur etmektedir. Bu konuyu İnegöllü olan AK Parti Milletvekili Ayhan Salman'da teyit edecektir. Saadet Partisi Milletvekili Mehmet Atmaca'da teyit edecektir. Ben buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum. İnegöl bu eksikliklerinin tamamlanması için mutlaka il olmalıdır." 

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir