İnegöl’de yetişti, başarısını dünya sahnesine taşıdı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de yetişti, başarısını dünya sahnesine taşıdı
#İnegöl | Haber Merkezi
16 Ağu 2024 / Cum 10:53
1 dk okuma / 5.245 Kez Okundu
| | |

İnegöl’de futbol kariyerine başlayan Ravil Tagir, Al Jazira'ya transfer oldu. Altınordu'nun altyapı yatırımlarının meyvesi olan Ravil, Türk futbolunun parlayan yıldızı olarak 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Ailesiyle birlikte Kazakistan'dan Türkiye'ye göç eden Ahıska Türkü Ravil'i 2016' yılında İnegöl’deki futbol okulunda keşfeden Altınordu futbol kulübü, bir elmas gibi işlediği genç savunmacıyı pırlanta haline getirdi.

2019-2020 sezonunda henüz 16 yaşındayken ilk kez vitrine çıkardığı 17 yaşındaki stoper Ravil'in transferi konusunda Süper Lig'in şampiyon ekiplerinden Medipol Başakşehir'le 2.5 milyon Euro bonservis bedeli ve bir sonraki satışından yüzde 30 pay alma şartıyla anlaşan İzmir temsilcisi, yaptığı altyapı yatırımlarının meyvelerini topladı.

Medipol Başakşehir Ravil Tagir ile 3 yıllık sözleşme imzalaşmıştı.

3 YILLIK SÖZLEŞME İMZALADI

Son 2 sezondur Belçika temsilcisi Westerlo’da top koşturan 21 yaşındaki Ravil, Birleşik Arap Ermilikleri takımı Al Jazira ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

İNEGÖLSPOR’UN RAKİBİNE PİYANGO VURDU

İnegölspor’un grubunda yer Altınorgu kulübü bu transferden %30 pay alacak. Ravil Tagir’in piyasa değerinin 2.2 milyon Euro olduğu bildirildi. Altınordu bu transferden 660 bin Euro para alacağı öğrenildi.

Muhabir: Adem Demir

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.