İnegöl’de yatırımdan vazgeçen Volkswagen’de kan kaybı devam ediyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de yatırımdan vazgeçen Volkswagen’de kan kaybı devam ediyor
#İnegöl | Haber Merkezi
21 Nis 2024 / Paz 16:53
/ 11.481 Kez Okundu
| |

2020 yılında İnegöl’de fabrika kurmayı düşünen daha sonra Türkiye’de ki siyasi nedenleri gösterip Çin’e yatırım yapan Volkswagen, Çin’de aradığını bulamadı.

Volkswagen'in İnegöl'deki yatırım planlarından vazgeçmesinin ardından Çin'deki faaliyetleri de istenilen performansı göstermedi. Çin'deki otomobil pazarında liderliği 15 yıl boyunca elinde bulunduran Volkswagen, son yıllarda Çinli rakibi BYD'nin gerisine düşerek liderlik koltuğunu kaybetti.

Çin'deki elektrikli araç satışlarının hızla artmasıyla birlikte, yerli markalara olan talep artarken Volkswagen'e olan ilgi azaldı. Volkswagen'in 2019'da 4,2 milyon araç satışından, 2023'te 3,2 milyona düşen satışları, şirketin Çin'deki iştiraklerinden elde ettiği kârları da olumsuz etkiledi. Elektrikli araç segmentinde de Volkswagen'in pazar payı oldukça düşük kaldı.

Bununla birlikte, Volkswagen Çin'deki varlığını güçlendirmek için yeni yollar arıyor. Son dönemde, Xpeng ile ortak akıllı elektrikli otomobil geliştirmek için anlaşma yapan şirket, Çin'deki büyüyen elektrikli otomobil pazarında daha etkin olmayı hedefliyor. Çin'in dünyanın en büyük ve en hızlı büyüyen elektrikli otomobil pazarına sahip olması, Volkswagen'in bu pazardaki varlığını güçlendirmek için önemli bir fırsat olarak değerlendiriliyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.