İnegöl’de vadeli ticarette batak 2 milyar TL’yi buldu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de vadeli ticarette batak 2 milyar TL’yi buldu
#İnegöl | Haber Merkezi
08 Ağu 2023 / Sal 13:03
2 dk okuma / 35.219 Kez Okundu
| | |

İnegöl’de yaklaşık 2 senedir devam eden, araç ve ev fiyatlarının yükselmesine neden olan vadeli ticarette batakların başladığı birçok firma ya da kişinin bu ticaretten etkilenmeye başladığı öğrenildi.

İnegöl’de son dönemde özellikle mobilya sanayisinde yaşanan vurgunlardan en sonuncusu vadeli alım satım ticaretinde gerçekleşiyor.
Özellikle bir araca eve ya da fabrikaya değerinin üstünde fiyat vererek ödemeyi çek ya da senet ile vadeye yayarak yapılan bu ticaretten kötü haberler gelmeye başladı.

YURT DIŞINA KAÇIYORLAR
Birçok kişi ya da firma vadeli ticaret yüzünden batma noktasına gelirken bazı isimlerin ise ya şehir ya da ülke dışına gittiği öğrenildi.

PİYASAYI YÜKSELTMİŞLERDİ
Özellikle araç alım satımında çeklerle dönen ticaret dudak uçuklatan rakamlara ulaşmış, otomotiv sektöründe araçlar, değerinin tam iki katına ulaşan rakamlara satılmıştı.
Özellikle lüks araç diye tabir edilen otomobiller tam iki katına çekle satılmaya başlandı. 1 milyon TL’lik araçlar 2 milyon TL’ye, 2 milyon TL’lik araçlar ise 3,5-4 milyon TL’ye kadar alıcı buldu.

ORTADA PARA YOK
Piyasada dönen rakamlar dudak uçuklatırken, ticaret diye adlandırılan ortamda nakit para yerine çek ve senetler kullanılıyor. Çek ve senetlerin vadeleri özellikle Ağustos ve Aralık ayları arasını kapsıyor.

BATAKLAR BAŞLADI
Vadesi gelen çek ve senetleri ödeyemeyenler ise ya elde ettiği mal varlığını değerinin altında satarak borcunu ödemeye çalışırken ya da kaçmayı tercih ettiler. Şuana kadar konuşulan borç rakamları 1 milyar TL’yi geçtiği konuşuluyor.

HERKES TEDİRGİN
Piyasada konuşulan paranın 2 milyar TL ve üstü olduğu konuşulurken, oluşacak zararın İnegöl sanayisini ne kadar etkileyeceği ise herkesin merak ettiği cevabını bulamadığı soru oldu.

KONKORDOTO HAZIRLIĞI
Öte yandan bazı firmaların iflas noktasına geldiği konkordato almak için girişimler yaptığı, dosyalarını hazırladıkları öğrenildi.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.