İnegöl’de Siyanürlü Altın Aramasına Karşı Vatandaşların Mücadelesi: 621 Dilekçe Verildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
31 Tem, 2024 / Çar 14:03
2 dk okuma / 1.174 Kez Okundu
| | |

İnegöl Eymir Mahallesi'nde MTA tarafından yapılan siyanürlü altın arama çalışmalarına karşı vatandaşlar ve DOĞADER tarafından 621 dilekçe verildi. Orman İşletme Müdürlüğü önünde yapılan basın açıklamasında, ağaç kesimlerinin durdurulması ve bölgenin korunması talep edildi.

İnegöl’e bağlı kırsal Eymir Mahallesi’nde Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) tarafından gerçekleştirilen siyanürlü altın arama çalışmaları nedeniyle ağaç kesimlerinin durdurulmasını talep eden yüzlerce vatandaş, Orman İşletme Müdürlüğüne dilekçe verdi. Altın arama çalışmaları kapsamında 700 hektarlık ormanlık alanın kesildiği bildirildi.

VATANDAŞLARDAN YOĞUN TEPKİ

Eymir ve çevresindeki köylerde uzun süredir devam eden siyanürlü altın arama faaliyetlerine karşı köy sakinleri, DOĞADER (Doğa ve Çevre Derneği) öncülüğünde büyük bir kampanya başlattı. Vatandaşlar, 621 dilekçeyi İnegöl Orman İşletme Müdürlüğüne teslim ederek, ağaç kesimlerinin durdurulmasını talep etti.

MUSTAFA BOZBEY’DEN DESTEK

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, dilekçelerini teslim etmek üzere Orman İşletme Müdürlüğüne gelecek olan mahalle sakinleri için araç desteği sağladı.

BASIN AÇIKLAMASI DÜZENLENDİ

Dilekçelerin teslim edilmesinin ardından Orman İşletme Müdürlüğü önünde düzenlenen basın açıklamasında DOĞADER Başkanı Murat Demir konuştu. Demir, “Eymir ve çevre köylerde yapılan altın arama ve sondaj çalışmaları, bölgenin yaşam alanlarını ve doğal kaynaklarını tehdit ediyor. Eğer bu çalışmalar devam ederse, bölgedeki köylerin haritadan silinmesi ve büyük çevresel tahribat yaşanması kaçınılmaz olacak. Siyanürün ormanda ve toprağımızda bırakacağı zehrin yanı sıra, madencilik faaliyetlerinin yol açacağı sosyal ve ekolojik etkileri de göz önünde bulundurarak bu durumu kabul edemeyiz. Ormanlarımızın korunması ve yaşanabilir bir çevrenin sürdürülmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz,” dedi.

EYMİR KÖYÜ'NDEN KARARLI DİRENİŞ

Eymir Köyü sakini Ayşegül Döğer ise, “Köyümüz ve civar köylerimiz olarak hakkımızı yasal yollarla savunacağız. Ağaçlarımızı ve yaşam alanlarımızı korumak için sonuna kadar direneceğiz. Altın arama faaliyetlerini istemiyoruz; hayvanlarımızı beslemek ve çocuklarımıza temiz bir yaşam sağlamak istiyoruz,” ifadelerini kullandı.


 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.