İnegöl’de sis mi var yoksa havamız mı kirli?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de sis mi var yoksa havamız mı kirli?
#İnegöl | Haber Merkezi
20 Ara 2023 / Çar 10:29
2 dk okuma / 3.038 Kez Okundu
| | |

İnegöl’de görülen yoğun sisin nedeni hava kirliliği mi yoksa doğa olayı sis mi? Yetkililer ise sisin hava kirliliği ile birleşmesiyle daha fazla zararlı olduğunu belirtiyorlar.

İnegöl'de kış mevsiminin gelmesiyle birlikte sabah ve akşam saatlerinde yoğun sis görülmeye başlandı. Vatandaşlar, sisin neden olduğu düşük görüş mesafesi nedeniyle zorluklar yaşarken, özellikle sanayi bölgelerinde ve Organize Sanayi Bölgesi'nde hava kirliliği de dikkat çekiyor.

İnegöl'de yaşanan yoğun sisin, özellikle sabah saatlerinde etkili olduğu belirtiliyor. Vatandaşlar, sisin görüş mesafesini önemli ölçüde düşürdüğünü ve bu durumun sürücüler için risk oluşturduğunu ifade ediyorlar. Sabah saatlerinde bazen 1 metreden bile daha kısa bir mesafeyi görememe sorunuyla karşılaşan sürücüler, bu durum nedeniyle dörtlü ışıkları kullanarak ilerlemek zorunda kalıyorlar.

hava kirliliği ise özellikle sanayi bölgelerinde ve Organize Sanayi Bölgesi'nde yoğun bir şekilde hissediliyor.

İNEGÖL’ÜN HAVA KALİTESİ DÜŞÜK
Öte yandan İnegöl Belediyesinin web sayfasında yer alan hava kalitesi ölçüm verilerine göre İnegöl’de hava kalitesi mobilya sanayi bölgesinde tehlikeli seviyeye çıkarken, çarşı merkezinde ise kötü olarak ölçümlendi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının hava kalitesi izleme sayfasında ise İnegöl’ün hava kalitesi orta olarak ölçümlendi.



HAVA KİRLİLİĞİ SİSLE BİRLEŞİNCE ETKİSİ ARTIYOR
TMMOB Makine Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi başkanı Yunus Eser ise yaptığı bir açıklamada hava kirliliği ile alakalı şu ifadeleri kullandı;
sis, hava kirliliğinin daha da fazla hissedilmesine neden olmakta ve hava kirliliğinin canlılar üzerindeki etkisini arttırmaktadır. Sis ile hava kirliliği birleşince daha fazla zararlı olmaktadır. Uzmanlar, sisli havalarda, hava kirliliği de var ise kalp, astım, bronşit, KOAH hastalarının daha dikkatli olması gerektiğini ve bu hastaların mümkün olduğu kadar dışarı çıkmaması gerektiğini belirtmektedir.
 

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.