İnegöl’de sağlık sistemi çökmüş durumda, rakamlar alarm veriyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de sağlık sistemi çökmüş durumda, rakamlar alarm veriyor
#İnegöl | Haber Merkezi
23 Tem, 2024 / Sal 14:24
1 dk okuma / 11.394 Kez Okundu
| | |

İnegöl’de sağlık sistemi ciddi bir krizle karşı karşıya. İlçede bin kişiye düşen doktor sayısı, Türkiye ortalamasının 4, Bursa ortalamasının ise 3 kat altında. Bu durum, İnegöllülerin sağlık hizmetlerinden yeterince faydalanmasını engelliyor.

ADEM DEMİR | ÖZEL HABER

Türkiye genelinde toplam 194 bin 688 hekim bulunurken, Bursa genelinde bu rakam 6 bin 323 olarak kaydediliyor. İnegöl’de ise durum daha da endişe verici. İnegöl Devlet Hastanesi’nde 82, Cihangir Hastanesi’nde 16, Aritmi Hastanesi’nde 25 ve aile hekimlerinde 83 olmak üzere toplamda 206 doktor görev yapıyor.

İNEGÖL’DE doktor EKSİKLİĞİ VAR

Türkiye genelinde bin kişiye düşen doktor sayısı ortalama 2,2 iken, Bursa genelinde bu oran 1,97 olarak hesaplanıyor. Ancak İnegöl’de bu oran yalnızca 0,68. OECD ülkelerinde bin kişiye düşen doktor sayısının ortalama 3,7 olduğu göz önüne alındığında, İnegöl’deki düşük oran dikkat çekiyor.

TÜRKİYE ORTALAMASININ 4 KATI, BURSA ORTALAMASININ 3 KATI ALTINDA

İnegöl’de bin kişiye düşen doktor sayısının, Türkiye ortalamasının 4 katı ve Bursa ortalamasının 3 katı kadar düşük olması, ilçedeki sağlık hizmetlerinin yetersizliğini ortaya koyuyor. Bu eksiklik, İnegöllülerin sağlık hizmetlerine erişimini ciddi şekilde kısıtlıyor.

ÖZELE YÖNELME ARTIYOR

İnegöl’de devlet hastanelerinde toplamda 82 doktor görev yaparken, özel hastanelerde ise doktor sayısı 41’e ulaşıyor. Doktor eksikliği nedeniyle birçok vatandaş, sağlık hizmetleri için özel hastanelere yönelmek zorunda kalıyor.

Sağlık sistemindeki bu ciddi eksikliklerin bir an önce giderilmesi, İnegöl halkının sağlık hizmetlerinden etkin bir şekilde faydalanabilmesi için büyük önem taşıyor.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
irfan acar / 24 Tem, 2024 / Çar 09:10
öncelikle herkese selamlar.benim annem 19-07-2024 cuma gününden beri kalça kırığı sebebiyle 6 gündür hastanede ameliyat sırası bekliyor.acı çekmişsin umurlarında değil ,bana uzun sokakta nostaljik tramvay lazım değil, doktor lazım kardeşim.önce temel ihtiyaçlarımızı çözelim.lüks olanlar en son .ben alibey köy den artezyen suyu değil,kaynak suyu istiyorum.ben belediye sarayı değil,yoğun bakım ünitesi istiyorum.SAYGILAR...