İnegöl’de Nesli Tükenmekte Olan Balaban Kuşu Bulundu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de Nesli Tükenmekte Olan Balaban Kuşu Bulundu
#İnegöl | Haber Merkezi
17 Eyl 2024 / Sal 15:33
1 dk okuma / 676 Kez Okundu
| | |

İnegöl Hamzabey Mobilya Organize Sanayi Bölgesi'nde çalışan işçiler, nesli tükenmekte olan Balaban kuşunu buldu. İşçiler kuşu besleyip koruma altına aldı.

İnegöl Hamzabey Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir mobilya imalathanesinde çalışan işçiler, uçmakta zorlanan bir kuş fark etti. Kuşu yakalayan işçiler, detaylı bir inceleme yapıp beslediler. İncelemeler sonucunda, yakalanan kuşun nesli tükenmekte olan Balaban kuşu olduğu anlaşıldı.

Balaban kuşu Nedir?
Bayağı Balaban kuşu, bilimsel adıyla Botaurus stellaris, balıkçılgiller (Ardeidae) familyasına ait nadir bir kuş türüdür. 69-81 santimetre uzunluğunda ve 100-130 santimetre kanat açıklığına sahip olan bu kuşlar, tıknaz ve kahverengi görünümleriyle dikkat çekerler. Genellikle yalnız olan Balaban kuşu, balık ve amfibilerle beslenir. Tehlikede hissettiğinde hareketsiz kalmasıyla bilinen bu kuş, genellikle şafak ve gün batımı saatlerinde daha aktif olur. Kışın soğuk bölgelerden güneye göç eden bu kuş türü, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıyadır.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.