İnegöl'de korkutan görüntü! Seviye %30'un altına düştü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl
#İnegöl | Haber Merkezi
12 Ağu 2024 / Pzt 16:27
1 dk okuma / 5.186 Kez Okundu
| | |

Bursa İnegöl'de kuraklık nedeniyle Boğazköy Barajı'ndaki su seviyesi %30'un altına düştü. Barajın neredeyse kuruma noktasına geldiği bu durum, tarım arazilerini tehdit ediyor. Araçlar, çekilen suların oluşturduğu bataklık alana saplandı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde son dönemde yaşanan yağışsızlık, Boğazköy Barajı'nı kuruma noktasına getirdi. İnegöl ve Yenişehir bölgesindeki tarım arazilerini sulayan Boğazköy Barajı'ndaki su seviyesi, alarm verici bir şekilde düşerek kritik seviyeye indi.

Kurak Yaz Boğazköy Barajı'nı Vurdu

İnegöl, son yılların en kurak yazını geçirirken, Boğazköy Barajı'nı besleyen derelerin kuruması nedeniyle barajdaki su seviyesi %30’un altına düştü. Barajın suları iyice çekilirken, uzun süredir su altında kalan eski köprü ve yollar tekrar gün yüzüne çıktı. Ortaya çıkan bu manzara, bölge halkının endişelerini artırdı.

Araçlar Bataklığa Saplandı

Baraj sularının çekilmesiyle birlikte, meraklı vatandaşlar araçları ve motosikletleriyle baraj bölgesine girmeye çalıştı. Ancak, suların çekildiği alanda oluşan bataklık nedeniyle birçok araç ve motosiklet bu alana saplanarak mahsur kaldı.

Boğazköy Barajı'nın Durumu Ciddi

Boğazköy Barajı'ndaki su seviyesinin bu denli düşmesi, İnegöl ve Yenişehir’deki tarım arazilerini olumsuz etkileyebilecek bir durum olarak değerlendiriliyor.


 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
ahmet / 13 Ağu 2024 / Sal 12:53
dsi tam liyakatsizler ordusundan oluşuyor yattıkları yerden maaş alan embesiller inegölde kaç tane ana dere var bu kadar kum taşınması olan yerde göl havzası 10 sene geçmeden dolacağını bilmeyen akıllı insanlar oralarda oturup ballı maaşlarını almaya devam etsinler