İnegöl'de koltuk firması 1 milyon dolara satıldı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl
#İnegöl | Haber Merkezi
28 Eyl 2024 / Cmt 14:01
1 dk okuma / 6.384 Kez Okundu
| | |

Diyarbakır’ın köklü mobilya markası Rivanna Furniture, İnegöl’de faaliyet gösteren Arwen firmasını satın alarak sektördeki varlığını güçlendirdi. Hedef, ihracat ve istihdamı artırmak.

Koltuk alanında faaliyet gösteren ve 1980 yılında Diyarbakır’da kurulan Rivanna Furniture isimli firma İnegöl’de faaliyetlerini sürdüren Arwen isimli firmayı satın aldı.

Diyarbakır’ın köklü mobilya markalarından Rivanna Furniture, İnegöl’de faaliyet gösteren Arwen Mobilya firmasını satın alarak sektördeki gücünü artırdı. Rivanna Furniture'ın sahibi İsmail Çoban, 15 gün önce tamamlanan satışın ardından devir işlemlerinin sonuçlandığını açıkladı. 5 bin metrekare kapalı alana sahip olan Arwen fabrikası, bugüne kadar 77 ülkeye ihracat gerçekleştirdi ve son 7 ayda 1 milyon dolar ihracat yaptı.

Satın alma işlemi için 1 milyon dolar harcadıklarını belirten Çoban, fabrikanın önceki yıllarda 100 kişiyi istihdam ettiğini, ancak son yıllarda bu sayının 50’ye düştüğünü ifade etti. Hedeflerinin, çalışan sayısını yeniden 100’e çıkarmak olduğunu vurgulayan Çoban, ayrıca lojistik ve ham madde sorunlarını çözüme kavuşturmayı amaçladıklarını ekledi. Diyarbakır’daki fabrikalarında ise 50 kişinin çalıştığını sözlerine ekleyen Çoban, İnegöl'deki yeni fabrikanın stratejik öneme sahip olduğunu belirtti.

Kaynak: Çermik Gazetesi

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir