İnegöl’de 8. Kitap Fuarı, MODEF Fuar Alanı’nda ziyaretçilerini ağırlıyor. 100’den fazla yayınevi, 1 milyondan fazla kitap ve yerel yazarların katılımıyla unutulmaz bir etkinlik sunuyor.
İNEGÖL'DE 8. KİTAP FUARI KAPILARINI AÇTI
İnegöl Belediyesi tarafından düzenlenen ve MODEF Fuar Alanı'nda gerçekleştirilen 8. Kitap Fuarı, kitapseverlere kapılarını açtı. Fuarda 100’den fazla yayınevi ve 1 milyondan fazla kitap yer alıyor. Etkinlikte yerel yazarlar da okurlarıyla buluşuyor.
ÇOCUKLARDAKİ CEVHERİ ORTAYA ÇIKARMAK
Açılışta konuşan yazar Alişan Kapaklıkaya, duygu dolu bir konuşma yaptı:
“3 kızım var, bir kızım da psikologdu, kanserden vefat etti. Kızımın vasiyeti vardı, bana 'sevgi tohumları saç' dedi. Bizim köyde çorak araziye talip çıkmışlar, köylü 'hakka girmem' diyerek satmamış. Ancak çorak tarladan petrol çıkmış ve sahibini zengin etmiş. Kitap fuarları da böyle; çorak gördüğümüz çocuklarımızdaki cevherleri çıkaracak.”
İLK EMRİ OKU DİYEN MEDENİYET
İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin, kitap fuarlarının önemini şu sözlerle vurguladı:
“İlk emri 'Oku' diyen bir medeniyetin mensupları olarak kitap fuarındayız. Belediyelerimizin kütüphaneler ve kültür etkinlikleri için yaptığı yatırımlar çok kıymetli. Kitabın sıcaklığını hiçbir şey veremez. İdarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz bu fuarları mutlaka ziyaret etmeli.”
GEÇMİŞTE ZOR OLAN, BUGÜN ULAŞILABİLİR
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yunus Bulut, geçmişle bugünü karşılaştırarak şunları söyledi:
“Bizim dönemimizde kitaba ulaşmak zordu. Bugün ise İnegöl Belediyesi’nin himayesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün destekleriyle binlerce kitap burada. Bir toplumun inşası ve imarı okumakla olur. Gençlerimizin bu kitaplarla kendilerini geliştirmelerini istiyoruz.”
35 YEREL YAZARLA BULUŞMA FIRSATI
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, fuarın önemine değindi:
“Bu yıl 8.’sini gerçekleştirdiğimiz fuar, insana yapılan yatırımların önemini ortaya koyuyor. Cenab-ı Allah'ın ilk emri 'Oku'. Nereden geldik, nereye gidiyoruz? Bunları sorgulamalıyız. Fuarda 100’den fazla yayınevi ve 1 milyondan fazla kitap var. İmza günlerimiz ve duyurularımız olacak. Başlangıçta 7 yerel yazarımız vardı, bu yıl bu sayı 35’e çıktı. Öğrencilerimize tasarruf bilinci kazandırmak için kumbara dağıttık.”
OKUMAK VE ÖĞRENMEK KIYMETLİ
AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, okumanın önemini vurguladı:
“Peygamber Efendimiz, ‘İlim Çin’de bile olsa gidin alınız’ diyor. Okumak ve öğrenmek çok kıymetli. Belediyelerimiz bu konuda önemli yatırımlar yapıyor. Şehirlerimiz sadece okuyan değil, yazan bireyler yetiştirmeli.”
KASIM AYI KİTAP VE KÜLTÜR AYI
İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, fuarın şehre katkısından bahsetti:
“İnegöl, 75 bin genç nüfusu ile dinamik bir şehir. Bu dinamizme uygun faaliyetler ortaya koymaya çalışıyoruz. yerel yazarlarımızın ve katılımcıların artışı, Kasım ayını kitap ve kültür ayı haline getirdi. Nesilleri imar ederek geleceğimizi şekillendirebiliriz.”