İnegöl’de kiralık konut sayısı artmaya başladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de kiralık konut sayısı artmaya başladı
#İnegöl | Haber Merkezi
13 Ara 2023 / Çar 18:07
2 dk okuma / 65.027 Kez Okundu
| | |

İnegöl’ün en büyük problemlerinden biri kiralık daire olurken, konut piyasasında yaşanan durgunluk ev sahiplerinin boşta olan evlerini artık kiralık ilanlara koymasına neden oldu.

İnegöl’de son dönemde konut piyasasında oluşan köpük nedeniyle bir çok kişi konutu yatırım aracı olarak kullanmaya başladı.

Konutu alan yatırımcı ise konutu kiraya vermek yerine satmayı tercih ediyordu. Yaşanan bu süreçte İnegöl’de ciddi kiralık konut sorunu olurken piyasada ki bu durgunluk konut yatırımcılarını zor durumda bıraktı.

ALDIKLARI EVLERİ SATAMADILAR
Yaşanan ekonomik kriz ve piyasada ki durgunluk nedeniyle konut piyasasına yatırım yapan kişilerin evler ellerinde kaldı.

KİRAYA VERMEYE BAŞLADILAR
3 ay öncesine kadar sahibinden.com adresine İnegöl’de kiralık daire sayısı 50’yi geçmezken bugün itibari ise 150’yi bulmuş durumda.

KİRA FİYATLARININ DÜŞMESİ BEKLENİYOR
Öte yandan İnegöl’de hala kira fiyatlarının beklentilerin üzerinde olduğu belirtilirken, fiyatların düşmesi bekleniyor.

BAKAN ŞİMŞEK KİRALARDA GERİLEME BAŞLADI
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gayrimenkul sektöründe yapılan denetim ve alınan önlemlerin etkisiyle satılık ve kiralık konut fiyatlarında düşüş yaşandığını açıkladı. Şimşek, kiralardaki gerilemenin başladığını ve gelecek yıl konut arzının daha da artacağını belirtti.

3 YIL SONRA İLK KEZ GERİLEDİ
Özellikle ikinci konut alımlarına getirilen kredi kısıtlamaları ve ilan sitelerine yapılan denetimlerle birlikte konut arzını artırmaya yönelik uygulamaların devreye alındığı ifade edildi. Bu önlemler neticesinde kira bedellerinde üç yılın ardından ilk kez gerileme yaşandı.

2024’TE KONUT ARZI ARTACAK
Bakan Şimşek, deprem konutları, kentsel dönüşüm ve afet riskinin azaltılması için yapılan çalışmalara da vurgu yaptı. Sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemelerimiz konut arzını artırdı, özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı. Deprem konutlarının tamamlanması, kentsel dönüşüm ve afet riskini azaltmaya yönelik çalışmalarımızın hız kazanmasıyla 2024’te konut arzı daha da artacak. Kira fiyatlarındaki katılığın azalması enflasyonu düşürme çabalarımızı destekler nitelikte." ifadelerine yer verdi.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.