İnegölde dün gece bir koltuk fabrikasında gerçekleşen yağma olayının detayları belli oldu. Olay ile alakalı soruşturma başlatıldı.
Bursa-Ankara karayolu üzeri İnegöl girişinde faaliyette bulunan koltuk fabrikası maddi sıkıntılar nedeniyle ödemelerini gerçekleştiremedi.
Firma yetkilileri alacaklılara, alacaklarına karşılık fabrikada bulunan hazır bitmiş koltuk takımlarını alabileceklerini iletti. Alacaklı firmalar ise dün gece fabrikanın üretim tesisi kısmından alacaklarına karşılık yükleme gerçekleştirmeye başladı.
MAL KAÇIRMA DEDİKODUSU
Bunu duyan diğer alacaklılar ise fabrikadan mal kaçırdıkları dedikodusu üzerine tırlarla fabrikaya gelerek izinsiz yükleme yapmaya başladılar.
TIRLARIN ÇIKIŞINA İZİN VERİLMEDİ
İhbar üzerine olay yerine emniyet ekipleri ve çevik kuvvet ekipleri sevk edildi. Ekipleri araç giriş çıkısını durdurdu. yağma girişiminde bulunan şahıslar engellenirken, yağma sonucu yüklenen araçlar ve tırların alandan çıkışına izin verilmedi.
Olay ile alakalı Cumhuriyet başsavcılığı iş yeri sahibinin ifadesini aldı ve güvenlik kamera kayıtları incelendi. yağma girişiminde bulunan kişiler hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
BİNEK ARAÇLARLA GELDİLER
Öte yandan yağma girişiminde ise binek araçların içine mağazada bulunan sehpaların konulması üretimde bulunan çivilerin bile alınması dikkatlerden kaçmadı.
İŞÇİLER OLAN BİTENİ İZLEDİ
Öte yandan yağma girişimin olduğu sırada fabrikada üretim devam ederken, korkan işçiler ise dışarı çıkarak olan biteni meraklı gözlerle izledi.
yağma SUÇUNUN CEZASI NEDİR ?
TCK 149. Maddesi’ne göre yağma suçu sonucunda fail 6 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası alır. Eğer nitelikli yağma suçu söz konusu ise 10 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır. Daha az cezayı gerektiren hallerde de ceza resen veya hâkimin takdiriyle indirilir.