Mart 2017’de İnegöl’de yaşanan otobüs kazasında 7 kadın hayatını kaybetmiş, 34 kişi yaralanmıştı.
8 MART 2017 FACİASI: 8 YIL GEÇTİ, ACI DİNMEDİ
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'ne katılmak için yola çıkan kadın işçileri taşıyan otobüs, 2017 yılında İnegöl'de kaza yaptı. Yaşanan faciada 7 kadın hayatını kaybetti, 34 kişi yaralandı.
KAZA NASIL OLDU?
Bursa’dan Ankara’ya giden Türk Metal Sendikası 1 No’lu Şube üyesi kadın işçileri taşıyan 16 KT 064 plakalı otobüs, İnegöl çıkışında Mezitler Mevkii'nde devrildi.
Sürücü Mehmet Tüzün’ün direksiyon kontrolünü kaybetmesi sonucu meydana gelen kazada otobüs şarampole yuvarlandı. Olay yerine hızla çok sayıda ambulans sevk edildi. İlk belirlemelere göre 7 kadın hayatını kaybetti, 34 kişi ise yaralı olarak hastanelere kaldırıldı.
Hayatını kaybeden kadınların, Bursa’daki otomotiv yan sanayi fabrikaları Yazaki ve Delphi’de çalıştıkları öğrenildi. Çalışma arkadaşları ve yakınları, bu büyük acıyı yıllardır unutmadı.
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL