İnegöl’de ki fabrikaya 16.8 milyon TL para cezası kesildi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de ki fabrikaya 16.8 milyon TL para cezası kesildi
#İnegöl | Haber Merkezi
21 Eki 2023 / Cmt 12:09
1 dk okuma / 7.178 Kez Okundu
| | |

Rekabet Kurulunca İnegöl’de üretim tesisi bulunan Erbak Uludağ Pazarlama Satış ve Dağıtım A.Ş. yürütülen soruşturma kapsamında 16.8 milyon TL para cezası kesildi.

rekabet kurulu, hızlı tüketim malları sektöründe üretici veya tedarikçi olarak faaliyet gösteren Erbak Uludağ Pazarlama Satış ve Dağıtım AŞ'nin, alıcıların yeniden satış fiyatlarını belirlemesi nedeniyle Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'u ihlal ettiğine karar verdi.
 
Kurul, Erbak Uludağ'a 22.442.256 TL idari para cezası uyguladı. Ancak, şirket ile uzlaşma sağlandığı için cezanın 16.831.692 TL'ye düşürülmesi kararlaştırıldı.
 
Soruşturma sonucunda, Erbak Uludağ'ın, 2022 yılında sattığı ürünlerin yeniden satış fiyatlarını doğrudan veya dolaylı olarak belirlediği tespit edildi. Şirketin, bu uygulamaları ile alıcıların rekabet edebilmelerini engellediği ve tüketicilerin uygun fiyatlı ürünlere erişimini zorlaştırdığı ifade edildi.

rekabet kurulu’ndan yapılan açıklama ise şu şekilde;

"Uzlaşma yöntemiyle soruşturmanın sonlandırılmasıyla teşebbüse, 2022 yılı gayrisafi gelirinin belirli bir oranında olmak üzere, takdiren 16 milyon 831 bin 692 lira idari para cezası uygulanmasına karar verildi."

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.