İnegöl'de işten çıkartılan işçiler fabrika önünde eylem yaptılar

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl
#İnegöl | Haber Merkezi
24 Ağu 2024 / Cmt 17:10
1 dk okuma / 9.482 Kez Okundu
| | |

İnegöl Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir tekstil fabrikasında, iddialara göre sendikaya üye olan 20 işçi işten çıkarıldı. Bu gelişme üzerine DİSK Tekstil Sendikası, fabrika önünde basın açıklaması yaparak durumu protesto etti.

Bugün Organize Sanayi Bölgesi'nde toplanan sendika üyeleri ve işçiler, işten çıkarılan arkadaşları için dayanışma sergiledi. DİSK Tekstil İşçileri Sendikası Bursa Bölge Başkanı ve Örgütlenme Uzmanı Muammer Çifçiler, yaptığı açıklamada, sendikaya üye olan 20 işçinin işten çıkarıldığını ve yerlerine 30 yeni işçi alındığını belirtti. Çifçiler, "Sendikal faaliyetlerimizi engellemek amacıyla üyelerimize baskı yapılıyor ve istifaya zorlanıyorlar. Bu durumla ilgili olarak hukuki yollara başvuracağız" dedi.

Sendika Faaliyetlerine Yönelik Baskılar Devam Ediyor

Muammer Çifçiler, sendikal faaliyetleri engellemenin kanunen suç olduğunu vurgulayarak, bu tür eylemlerin 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabileceğini hatırlattı. DİSK Tekstil Sendikası, bu durumu yargıya taşıyacaklarını ve adalet arayışlarının süreceğini ifade etti.

Hukuki Süreç Başlatılıyor

Sendika, işten çıkarılan işçilerin haklarını savunmak için suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu. Fabrika önünde yapılan basın açıklamasına katılan işçiler, yaşadıkları bu haksızlık karşısında seslerini duyurmaya kararlı olduklarını dile getirdiler.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.