İnegöl'de İl Olma Çalıştayı'na Neden Siyasi Parti Temsilcileri Davet Edilmedi?

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl
#İnegöl | Haber Merkezi
07 Eki 2023 / Cmt 18:04
1 dk okuma / 1.987 Kez Okundu
| | |

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Yavuz Uğurdağ, İnegöl'ün il olması için düzenlenen çalıştaya neden siyasi parti temsilcilerinin davet edilmediğini açıkladı.

Uğurdağ, yaptığı açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin il olma ateşini yeniden yakması üzerine İnegöl'de sivil toplum kuruluşları ile bir araya geldiklerini söyledi. Türkiye genelinde bu konuya en çok İnegöl'ün sahip çıktığını söyleyerek, ilçe genelinde yürüyüş yaptıklarını daha sonra ise basına kapalı olarak çok sayıda toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti.

15 kişilik ekibin yaptığı ön çalışmaların ardından çalıştay yaptıklarını ifade eden Uğurdağ, "Biz kendi aramızda bu konuyu konuştuk. Yaptığımız değerlendirmelerde konunun siyasi olması nedeniyle çağrılmaması daha doğru bulundu. Çünkü önce biz sivil oluşum olarak İnegölle ilgili swot analizini çıkarmak istiyoruz. Belki bir iki toplantı daha olacak. Ortaya çıkaracağımız raporların ardından devreye elbette ki siyasi partilerimiz de girecek." dedi.


Uğurdağ, çalıştaya davet edilen 140 isim içinde siyasi parti temsilcilerinin olmamasına yönelik eleştirilere ise şu yanıtı verdi:

"140 içinde siyasi partilerimiz yok diye alınganlıklar oldu. Alınmayın. Sizler daha sonra İnegölün il olması konusunda en önemli ayak siz olacaksınız. Sizleri ziyaret ederek sizlere dosyalarınızı sunacağız."


Uğurdağ, çalıştayda İnegöl'ün il olması için gerekli olan verilerin toplanacağını ve bu veriler doğrultusunda bir rapor hazırlanacağını söyledi. Raporun ardından siyasi partilerin de sürece dahil olacağını ifade eden Uğurdağ, İnegöl'ün il olması için gerekli çalışmaların titizlikle yürütüleceğini kaydetti.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.