İnegöl'de Geri Dönüşüm Başarısı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl
#İnegöl | Haber Merkezi
16 Oca 2024 / Sal 15:33
1 dk okuma / 2.603 Kez Okundu
| | |

İnegöl Belediyesi, 2023 yılında her haneye geri dönüşüm kutusu dağıtılması projesiyle önemli bir başarıya imza attı. Proje kapsamında 90 bin 616 haneye geri dönüşüm kutusu dağıtıldı ve bu sayede 5600 ton ambalaj atığı toplanarak geri dönüştürüldü. Bu sayede 28 bin 883 ağacın kesilmesinin önlendiği, 13 bin 855 varil petrol ve 19 bin 26 kwh enerji tasarrufu sağlandığı açıklandı.

Belediye Başkanı Alper Taban, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Her haneye geri dönüşüm kutusu dağıtılması projesiyle, vatandaşlarımızın geri dönüşüm konusunda bilinçlenmesini ve atıkları kaynağında ayrıştırmasını hedeflemiştik. Bu hedefimize ulaştığımız için çok mutluyuz. Bu başarıda vatandaşlarımızın da büyük katkısı var. Projemize ve uygulamamıza destek vererek ambalaj atıklarını kaynağında ayrıştırmamıza vatandaşlarımız yardımcı oldu" dedi.

Taban, sözlerine şöyle devam etti: "Çevreyi kirletenler için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2023 yılında çevreye zarar veren ve kirletenlere yönelik cezai işlemlerimiz de oldu. Çevreyi kirletenlere kirlettikleri yeri temizlettiğimiz gibi bu işin masrafını da fatura ediyoruz. Bu sayede çevre bilincini artırmayı ve şehrimizi daha temiz tutmak istiyoruz."

Özel Atık Toplama Çalışmaları

Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 2023 yılında toplanan özel atık miktarları da azımsanmayacak derecede. Örneğin; 3339 kg bitkisel atık yağ, 2766 kg elektrikli elektronik atık, 846 kg atık pil ve 20 bin kg kullanılmış giysi atığı toplanmış. Bu çalışmalarla da çevrenin korunmasına ve sürdürülebilir bir gelecek için adımlar atılıyor.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir