İnegöl'de erken teşhis hayat kurtardı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | İHA
18 Eki 2024 / Cum 10:18
2 dk okuma / 2.109 Kez Okundu
| | |

Gülay Öztürk, İnegöl Sağlıklı Hayat Merkezi'nde yaptırdığı kanser taraması sonucu rahim kanseri olduğunu öğrendi. Erken teşhis sayesinde tedavi edilen Öztürk, sağlığına kavuştu.

ERKEN TEŞHİS SAYESİNDE KANSERİ YENDİ
İnegöl’de yaşayan 53 yaşındaki Gülay Öztürk, kardeşlerinin ısrarı ile yaptırdığı kanser taraması sayesinde rahim kanseri olduğunu öğrendi. Erken evrede teşhis edilen kanser için hemen tedavi sürecine giren Öztürk, sağlığına kavuşarak bu zorlu süreci atlattı.

KANSER TARAMASI VE TEŞHİS SÜRECİ
Gülay Öztürk, düzenli olarak kanser taraması yaptıran kardeşlerinin ısrarı sonucu, İnegöl Sağlıklı Hayat Merkezi'ne giderek mamografi çektirdi. Yetkililerin önerisi üzerine smear testi de yaptıran Öztürk, mamografi sonuçlarının temiz çıkmasına rağmen, smear testi sonuçlarında şüpheli bulgular nedeniyle hastaneye sevk edildi. Hastanede yapılan ileri tetkikler sonucunda rahim kanseri teşhisi konuldu ve hızlı bir şekilde tedaviye başlandı. Öztürk, erken teşhis sayesinde kanseri yenmeyi başardı.

"ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR"
Tedavi süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Gülay Öztürk, “**Ablalarım buraya mamografi çektirmeye geliyorlardı. Bana ‘Sen de gel’ dediler. Mamografi çektirdim. Aynı zamanda smear testi de verdim. O zaman herkesinki temiz çıktı. Bende rahim kanseri tespit edildi. Hemen tedaviye başladım. Ameliyatımı oldum, çok şükür iyiyim. Herkese tavsiye ederim. erken teşhis hayat kurtarır” dedi.

KETEM’DEN ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI HİZMETİ
İnegöl Sağlıklı Hayat Merkezi KETEM Birim Sorumlusu Dr. Ayşe Yaşar, Sağlık Bakanlığı’na bağlı tüm sağlıklı hayat merkezlerinde ücretsiz kanser taraması yapıldığını belirtti. Dr. Yaşar, “40-69 yaş arası kadınlarda mamografi ile meme kanseri taraması yapıyoruz. 30-65 yaş arası kadınlarda HPV DNA testi ile rahim ağzı kanseri, 50-70 yaş arası bireylerde ise gaitada gizli kan testi ile kolon kanserini tarıyoruz. Bu taramalar tamamen ücretsizdir. kanser taraması yaptırmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

MEME KANSERİ FARKINDALIK AYI
Ekim ayının 'meme kanseri farkındalık ayı' olarak belirlendiğini hatırlatan Dr. Ayşe Yaşar, “Meme kanseri, kadınlarda en sık görülen kanser türüdür. erken teşhis edildiğinde, birey hiç kanser olmamış gibi yaşamını sürdürebilir. 20 yaşını geçen her kadına ayda bir kendi kendine meme muayenesi yapmalarını, 40 yaşını geçen kadınlara ise iki yılda bir mamografi çektirmelerini öneriyoruz” dedi.

 

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.