İnegöl’de çevre katliamı yapılıyor! Tam 300 dönüm ağaç kesilecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl’de çevre katliamı yapılıyor! Tam 300 dönüm ağaç kesilecek
#İnegöl | Haber Merkezi
24 Haz 2024 / Pzt 15:54
1 dk okuma / 20.441 Kez Okundu
| | |

Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Çayyaka Mahallesi bölgesinde bulunan ormanlık alanda ağaç katliamı gerçekleştiriliyor. Ağaç kesimin neden yapıldığı ise ortaya çıktı.

İnegöl’e bağlı Çayyaka Mahallesi ve İclaliye Mahallesi arasında bulunan Uzun Kaya diye adlandırılan ormanlık bölgede ağaç kesim işlemi başlatıldı.

300 dönüm arazide ağaç kesiminin gerekçesi ise ortaya çıktı. Hocaköy Mahallesi’nde yapımı yılan hikayesine dönen Hocaköy İçme suyu barajında kullanılmak için, Çayyaka Mahallesi ve İclaliye Mahallesi arasında bulunan Uzun Kaya diye adlandırılan bölgede kayalar çıkartılacak.

CEVAP BEKLEYEN SORULAR

300 dönümlük alanda yapılan ağaç kesimi, bölgenin fiziki yapısını bozacak mı? Doğal afetler için tehlike oluşturacak mı? Bu kesim için ÇED raporu alındı mı? Bu kesim ile alakalı bölge halkı bilgilendirildi mi?

İnegöl’de birçok bölgede taş ocağı varken, neden ormanlık alanda ağaç katliamı yapılacak taş çıkartma işlemi gerçekleşiyor?

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
ahmet / 25 Haz 2024 / Sal 09:13
orası eski rum kalesinin olduğu yer kesin gömü arayacaklar hepsini bir arada çıkaracaklar söylemedi demeyin adıda mindos kalesi yetkililere duyurulur kimin işleri bu işler kimler indiregandi yapacak bellidir herhalde
Sarı zeybek / 25 Haz 2024 / Sal 14:26
Mindos kalesini meydana çıkarıp oradaki büyük hazineyi alacaklar olay bu. Yok baraj için kaya çıkart cakmışlar falan filan hepsi hikaye . Oradaki mindos kale kalintilari ni ve altındaki büyük hazineyi çıkartmak için uydurulan film bu....