İnegöl'de Bir İlk! İlk Kadın Otobüs Şoförü Yollarda

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
29 Ağu 2024 / Per 18:21
1 dk okuma / 7.775 Kez Okundu
| | |

İnegöl'de toplu taşımada cinsiyet eşitliği! TOKİ'den yolcu alan ilk kadın otobüs şoförü, Bursa-Ankara karayolunda görüntülendi. İnegöl'de toplu taşıma sektöründe yeni bir dönem başladı.

İnegöl’de toplu taşımada yeni bir dönem başladı. İnegöl, erkek şoförlerin ağırlıkta olduğu toplu taşımada kadın şoförlere de yer vererek, önemli bir adım attı. İnegöl’ün ilk kadın halk otobüsü şoförü, TOKİ’den aldığı yolcularla birlikte şehirde dikkat çekti.

kadın Şoför Yollarda Görüntülendi

İnegöl’ün ilk kadın halk otobüsü şoförü Yasemin Alıç, toplu taşımada kadınların da yer aldığını gösteren bir örnek olarak yollarda boy gösterdi. Bursa-Ankara karayolu üzerinde bir vatandaş tarafından kaydedilen bu anlar, toplu taşımada kadınların da yer alabileceğini gösteren önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bu yeni gelişme, İnegöl’de toplu taşıma hizmetlerinin daha kapsayıcı hale gelmesi yönünde atılan bir adım olarak öne çıkıyor. Kadın şoförlerin direksiyona geçmesi, toplu taşımada kadınların da varlığını artırarak toplumsal cinsiyet eşitliğine katkıda bulunuyor.

Muhabir: Adem Demir

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.