İnegöl'de 72 bin öğrenci ders başı yaptı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl
#İnegöl | Haber Merkezi
09 Eyl 2024 / Pzt 12:31
2 dk okuma / 1.008 Kez Okundu
| | |

İnegöl'de 2024-2025 eğitim öğretim yılı coşkuyla başladı. 72 bin öğrenci ders başı yaparken, ilk ders zilini Kaymakam Eren Arslan ve Belediye Başkanı Alper Taban çaldı.

2024-2025 eğitim öğretim yılı bugün başladı ve İnegöl’de anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyinde toplam 72 bin öğrenci ders başı yaptı. Öğrencilerin okul heyecanını doyasıya yaşadığı bu önemli günde, Vehbi Koç İlkokulunda düzenlenen törenle ilk ders zili çaldı. Törene İnegöl Kaymakamı Eren Arslan, Belediye Başkanı Alper Taban, Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin katılarak öğrencilere başarılar diledi.

Tören sırasında, Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin bir selamlama konuşması yaptı ve yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi. Zengin, “Eğitim öğretim yılımızı açarken, Ovacık’tan gelen üzücü haberle buruk bir başlangıç yaşıyoruz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bugün tevafuk oldu, ilk derse de ‘Çanakkale’den Gazze’ye’ konusuyla başlıyoruz. Umut ediyoruz ki kardeşliğin, sevginin, dostluğun ve bütün güzel duyguların hakim olduğu bir dünyaya sahip oluruz” dedi.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban da törende yaptığı konuşmada, “Öğrencilerimiz okulunu özledi, bizler de onları çok özledik. Ben tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum. Hayatta bir amacımız var; insan olabilmeyi başarmak ve topluma, ailemize, çevremize faydalı olmaya çalışmak. Hep birlikte öğrenmeye devam edeceğiz. Öğretmen ve idarecilerimize, velilerimize teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kaymakam Eren Arslan ise, “Uzun bir yaz tatilinden sonra okullarımız şenlenmeye ve her tarafta öğrencilerin mutluluğuyla biz de mutlu olmaya başladık. İnşallah yeni başlayan eğitim öğretim dönemimizin öncelikle sağlıklı, huzurlu ve başarılı olmasını temenni ediyorum. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimize başarılar diliyorum” dedi.

Törenin ardından protokol üyeleri ilk ders zilini çaldı ve öğrenciler öğretmenleri eşliğinde sınıflarına geçti. İnegöl’de yeni eğitim öğretim yılı, coşku ve umut dolu bir atmosferde başladı.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.