İnegöl ve Bursa’mızın eğitim yatırımlarının yakın takipçisiyim.

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl ve Bursa’mızın eğitim yatırımlarının yakın takipçisiyim.
#İnegöl | Haber Merkezi
09 Ağu 2024 / Cum 15:32
1 dk okuma / 269 Kez Okundu
| | |

AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş ve İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin, 2024-2025 eğitim öğretim yılı öncesinde ilçedeki eğitim yatırımlarını değerlendirmek üzere bir araya geldi.

Toplantıda, hayırseverler ve bakanlık destekleriyle inşa edilen okulların açılış takvimleri, TOKİ konutlarının artmasıyla birlikte ihtiyaç duyulan yeni okulların yerleri ve mesleki eğitimdeki yükseliş gibi önemli konular masaya yatırıldı.

İnegöl'e yeni okullar kazandırılıyor. Özellikle TOKİ konutlarının bulunduğu bölgelerde öğrenci sayısındaki artışa paralel olarak yeni ilkokul ve ortaokul binaları inşa ediliyor. Ayrıca, ortaöğretimde taşımacılığın azaltılması için pansiyonlu liseler de hizmete açılıyor. Bu sayede öğrenciler, daha kaliteli bir eğitim alırken, aileler de çocuklarının güvenliği konusunda daha rahat olacak.

mesleki eğitimde büyük başarı. İlçede yapılan teşvikler sayesinde mesleki ve teknik Anadolu liselerine olan ilgi oldukça arttı. LGS sonuçlarına göre, öğrencilerin büyük bir kısmı mesleki eğitimi tercih etti. Bu durum, ülkemizin nitelikli iş gücü ihtiyacına önemli bir katkı sağlayacak.

Milletvekili Ayhan Salman, İnegöl'e yapılan eğitim yatırımlarının önemini vurgulayarak, öğrencilerin en iyi şartlarda eğitim almaları için çalışmaya devam edeceklerini belirtti. "Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için yaptığımız her yatırım, ülkemizin geleceğine yapılan bir yatırımdır." diyen Salman, eğitime verilen önemin altını çizdi.

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.