İnegöl ve Bursa için korkutan deprem haritası!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl ve Bursa için korkutan deprem haritası!
#İnegöl | Haber Merkezi
16 Eki 2024 / Çar 17:47
1 dk okuma / 826 Kez Okundu
| | |

AFAD tarafından güncellenen Türkiye Deprem Tehlike Haritası ve Deprem Yönetmeliği, 1 Ocak 2019’da yürürlüğe girdi. Türkiye'deki deprem risk bölgeleri birinci, ikinci ve üçüncü derece olarak sıralandı.

AFAD tarafından Türkiye'nin yeni Deprem Tehlike Haritası ve Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği güncellenerek yürürlüğe girdi. 1 Ocak 2019’da yürürlüğe giren harita ve yönetmelik, deprem riski yüksek bölgeleri belirlemek ve afet risklerini en aza indirmek amacıyla yenilendi. Ulusal Deprem Araştırma Programı (UDAP) kapsamında desteklenen bu proje, Doğal Afet Sigortaları Kurumu’nun (DASK) da katkılarıyla hayata geçirildi.

Yayınlanan haritada, Türkiye’deki deprem risk bölgeleri birinci, ikinci ve üçüncü derece riskli bölgeler olarak sıralandı. Birinci derece riskli bölgeler arasında İzmir, Bursa, Balıkesir, Muğla ve Yalova gibi şehirler yer alırken, ikinci derece riskli bölgelerde İstanbul, Kahramanmaraş, Van ve Erzurum gibi şehirler bulunuyor. Üçüncü derece riskli bölgeler ise Ankara, Konya, Mersin gibi illeri kapsıyor.

AFAD, vatandaşların bu yeni haritayı dikkate alarak önlemlerini almasını ve sigorta yaptırmalarını tavsiye etti.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.