İnegöl Mobilyacılarına Kötü Haber: Resmi gazetede yayınlandı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl Mobilyacılarına Kötü Haber: Resmi gazetede yayınlandı
#İnegöl | Haber Merkezi
05 Ağu 2024 / Pzt 11:48
2 dk okuma / 10.930 Kez Okundu
| | |

Maliye Bakanlığı'nın sıkılaştırma programı kapsamında alınan yeni bir karar, özellikle İnegöl mobilya sektörünü derinden etkileyecek. Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle birlikte, müşteri kredi kartı kullanımı mobilya sektöründe yasaklandı.

02.08.2024 tarihli ve 32620 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenleme, kredi kartı kullanımına getirilen kısıtlamalarla dikkat çekiyor. Bu düzenleme, özellikle mail order işlemleri yapan firmaları yakından ilgilendiriyor. Artık firmalar, sadece kendi kredi kartlarını kullanarak alışveriş yapabilecekler. Müşteri kredi kartlarıyla yapılan işlemler ise yasaklandı.

CEZAİ MÜEYYİDELER AĞIRLAŞTI

Bu yeni düzenlemeye uymayan firmalar için ağır cezai yaptırımlar öngörülüyor. İşlem tutarı 20 bin TL'nin üzerindeki işlemler için işlemin yüzde 10'u kadar, 20 bin TL'nin altındaki işlemler için ise en az 20 bin TL ceza uygulanacak. Bu durum, sektördeki firmaların işleyiş biçimlerini kökten değiştirecek ve yeni stratejiler geliştirmelerini zorunlu kılacak.

RESMİ GAZETE'DE NE YAZIYOR?

Resmi Gazete'de yer alan açıklamaya göre, bu düzenleme 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu'na uygun olarak yapıldı. Kendi mükellefiyeti adına kayıtlı olmayan ödeme sistemleri veya cihazları aracılığıyla yapılan tahsilatların yasaklanması, vergi kaybını önlemeyi ve düzensizlikleri engellemeyi amaçlıyor.

Resmi Gazete şu ifadeler kullanıldı;

23/2/2006 tarihli ve 5464 sayılı Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu uyarınca izin verilen durumlar hariç olmak üzere kredi kartı, banka kartı, ön ödemeli kart, karekod, elektronik cüzdan ve benzeri ödeme araçları kullanılmak suretiyle gerçekleştirilen tahsilatların, kendi mükellefiyeti adına kayıtlı olmayan ödeme sistemleri veya cihazları aracılığıyla yapılması durumunda, tahsilatı yapan mükelleflere ve kendi adına kayıtlı olan bu sistemleri veya cihazları kullandıranlara ayrı ayrı her bir işlem için bu maddeye göre tatbik olunan özel usulsüzlük cezasının üç katı uygulanır. Şu kadar ki, bu fıkra uyarınca bir takvim yılı içinde kesilecek özel usulsüzlük cezasının toplamı 20 milyon Türk lirasını geçemez.

Malzemeciler ise üreticilere bu uyarıyı göndermeye başladı;

 

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.