İnegöl il olacak mı? Başkan Taban’dan açıklama geldi.

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl il olacak mı? Başkan Taban’dan açıklama geldi.
#İnegöl | Haber Merkezi
01 Kas 2023 / Çar 13:56
2 dk okuma / 2.018 Kez Okundu
| | |

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, halkın il olma isteği sürüyor. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, katıldığı canlı yayın programında, İnegöl'ün il olması ile alakalı görüşlerini paylaştı.

Taban, "İnegöl'de vatandaşlarımız il olmayı istiyor. Biz de aynı düşünce içerisindeyiz. Ancak şu ana kadar hükümetimiz döneminde hiç yeni bir il oluşturulmadı. Oluşturulduğunda İnegöl niye yok dersek o zaman bu değerlendirmeleri yapalım. Ama ben İnegöl'ün bunun en başında olacağını bugünden ifade ederim" dedi.

Taban, sözlerine şöyle devam etti:

"İnegöl’de vatandaşlarımız il olmayı istiyor bizlerde aynı düşünce içerisindeyiz lakin şuana kadar hükümetimiz döneminde hiç yeni bir il oluşturulmadı. Oluşturulduğunda İnegöl niye yok dersek o zaman bu değerlendirmeleri yapalım. Ama ben İnegöl’ün bunun en başında olacağını bugünden ifade ederim. Biz bunun yanında bir parantez daha açalım ülke sathında yeni bir il oluşturulmasa dâhil biz bu tarzdaki ilçelerin kaynak yönetiminin kendilerine bırakılması ve yönetilmesi teklifini yaptık. Büyükşehir yasasında bir düzenleme kaynaklarımızın bu insan kaynağı, mali kaynaklar.
Yerelden alacağınız hizmetler öncelikleri belirleme imkânınız olacak.
Sayın Devlet Bahçeli büyüğümüzün de ifade ettiği 100 il 1000 ilçe projesi olur ya da olmaz onu büyüklerimiz karar verecek. Türkiye’de yeni bir il olacaksa bunun başında İnegöl gelecektir bunun teminatını verebilirim.   
"

İnegöl'ün il olma isteği yıllardır devam ediyor
İnegöl'ün il olma isteği, yıllardır devam ediyor. İnegöl, Bursa'nın en büyük ilçelerinden biri konumunda bulunuyor. Nüfusu 300 bini aşan İnegöl, sanayi, ticaret ve turizm alanında önemli bir yere sahip.

İnegöl'ün il olması için hangi şartlar gerekiyor?
İnegöl'ün il olması için şu şartlar gerekiyor:
  • Nüfusu 100 binin üzerinde olması
  • Coğrafi olarak müstakil bir konumda olması
  • Ekonomik ve sosyal açıdan gelişme potansiyeline sahip olması
  • İdari ve adli açıdan yeterli altyapıya sahip olması
Bu şartlara bakıldığında, İnegöl'ün il olması için gerekli şartlara sahip olduğu söylenebilir. Ancak, il olma kararının siyasi bir karar olduğu unutulmamalıdır.
 

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.