İnegöl İçin Deprem Uyarısı: 'Her An Hazır Olunsun!'

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl İçin Deprem Uyarısı: 'Her An Hazır Olunsun!'
#İnegöl | Haber Merkezi
06 Mar 2024 / Çar 12:42
1 dk okuma / 8.450 Kez Okundu
| | |

Japon deprem uzmanı Moriwaki, İnegöl'den de bahsederek Marmara Bölgesi için 'Her an deprem olabilir' uyarısında bulundu. Merzifon'da 21 bin deprem çantası dağıtıldı. Başkan Kargı, deprem odaklı imar revizyonu planladıklarını açıkladı.

ÇANAKKALE DEPREMİ TAHMİN EDİLDİ
Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, daha önce 4,9 büyüklüğündeki Çanakkale depremini tahmin ettiğini iddia etti. Marmara Bölgesi için "Her an deprem olabilir. Artık hazır olunsun" şeklinde uyarıda bulunan Moriwaki, binaların bulunduğu zeminin yapısına ve yaşam üçgeni yönteminin önemine değindi.

DEPREM ÇANTASININ ÖNEMİ
Moriwaki, depreme hazırlık olarak su şişesi, toz maskesi, deprem çantası ile düdüğün bulundurulmasını tavsiye etti.

21 BİN DEPREM ÇANTASI DAĞITILDI
Merzifon Belediye Başkanı Alp Kargı, Kuzey Anadolu fay hattının üzerinde bulunan ilçede 4 ayda 21 bin adet deprem çantası dağıttıklarını açıkladı.

DEPREM MERKEZLİ İMAR REVİZYONU
Başkan Kargı, önümüzdeki dönemde depremi merkezi alan bir imar revizyon çalışması yapmayı planladıklarını ve temel önceliklerinin zemin sıvılaşma riskini ölçülmesini temel alan imar planı hazırlamak olduğunu söyledi.

İNEGÖL’DE DEPREM OLABİLİR
Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, “Çanakkale, İnegöl, Bursa, Bandırma, Balıkesir tarafında deprem olabilir diye söylüyordum. Çanakkale'de oldu. Her an deprem olabilir. Özellikle Marmara Bölgesi'nde. Artık hazır olunsun” dedi.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.