İnegöl Devlet Hastanesi'nde yeni dönem başlıyor! Bursa'ya gitmeye gerek kalmayacak

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl Devlet Hastanesi
#İnegöl | Haber Merkezi
08 Ağu 2024 / Per 11:29
2 dk okuma / 9.380 Kez Okundu
| | |

AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, İnegöl Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu. Ziyarette yeni Anjiyografi ünitesi ve koroner yoğun bakım birimi incelendi. Salman, bu yatırımların İnegöl’ün sağlık altyapısını güçlendirdiğini vurguladı.

AK Parti Bursa Milletvekili Ayhan Salman, İnegöl Devlet Hastanesinde incelemelerde bulundu. Ziyarete, AK Parti İnegöl İlçe Başkanı Mustafa Durmuş ve beraberindeki heyet de katıldı. Ziyaret kapsamında, hastaneye yeni kazandırılan Anjiyografi ünitesi ve koroner yoğun bakım bölümleri incelendi. Sağlık Bakanlığı tarafından doktor atamaları ve tıbbi ekipman temin edildikten sonra bu birimlerin faaliyete geçmesi planlanıyor. Anjiyografi ünitesinin devreye girmesiyle, hastaların bu hizmet için Bursa’ya sevk edilmesi gerekmeyecek.

Ayhan Salman, bu yatırımların İnegöl’de sağlık alanında büyük bir adım olduğunu vurgulayarak, “Bu yatırımlar, İnegöl’ümüzün sağlıkta güvenini pekiştirirken, geleceğe de sağlam bir temel hazırlıyor. Hemşehrilerimize sağlık alanında sunduğumuz bu güçlü altyapılar, sadece bugünü değil, yarınları da kapsayacak inşallah,” dedi.

Gecikmeli açılış

Daha önce 2024 yılının ilk çeyreğinde hizmet vereceği açıklanan yatırım atamalar sonrası önümüzdeki günlerde açılması bekleniyor.

Temmuz Ayı MHRS randevu Verileri

Temmuz ayında İnegöl Devlet Hastanesi’nde, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden 25.152 randevu alındı. Son bir ayda hastaneden toplam 104.760 kişi sağlık hizmeti aldı. Acil serviste günlük ortalama 1.243 hasta hizmet alırken, bu sayı birçok Avrupa ülkesinin günlük toplam acil servis hasta sayısından daha fazla. Ayrıca, hastanede Temmuz ayında yapılan ameliyat sayısı 1.986’ya ulaştı ve bu sayı günlük ortalama 90 ameliyata denk geliyor.

MHRS üzerinden alınan randevulara katılımda %11,1’lik bir atıl kapasite mevcutken, hastane %115,6 oranında kapasitenin üzerinde hasta kabul etti. Bu oran, üç ayda bir İnegöl nüfusunun hastaneden geçtiğini ve hastanenin bölge hastanesi olarak çevre ilçelere de hizmet verdiğini gösteriyor.

acil servis kullanımı ve Aile Hekimliği Önemi

Salman, acil servislerin verimli kullanımı konusunda vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısında bulundu. Acil servislerde oluşan yoğunluğun, ciddi müdahale gerektiren vakaların sağlık hizmetlerinden yararlanmasını engellediğini belirterek, “Hemşehrilerimizin, aile hekimlerinden hizmet almaları, acil servislerdeki yoğunluğu azaltacak ve acil müdahale gerektiren hastaların hizmet almasını kolaylaştıracaktır,” dedi.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.