İnegöl Belediyesi’nin 5 yıllık yol haritasına meclisten onay çıktı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl Belediyesi’nin 5 yıllık yol haritasına meclisten onay çıktı
#İnegöl | İHA
05 Eyl 2024 / Per 11:54
1 dk okuma / 413 Kez Okundu
| | |

İnegöl Belediyesi Eylül ayı olağan meclis toplantısında, 2025-2029 Stratejik Planı ve Fransa'nın Cenon Kasabası ile kardeş şehir ilişkisi kurulması konuları ele alındı. Başkan Alper Taban, düzenleme çalışmalarını ve kültürel etkinlikleri duyurdu. Stratejik plan oy çokluğu ile kabul edilirken, kardeş şehir ilişkisi oy birliği ile onaylandı.

İnegöl Belediyesi’nin Eylül ayı olağan meclis toplantısı Çarşamba günü gerçekleştirildi. Toplantıda 10 gündem maddesi ve bir ilave gündem maddesi ele alındı. Belediye Başkan Alper Taban, meclis toplantısının başında, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın coşkusunu paylaştı ve 6 Eylül İnegöl’ün düşman işgalinden kurtuluşu için düzenlenen etkinliklere tüm meclis üyeleri ve ilçe halkını davet etti. Ayrıca, yeni düzenlemeler ve kültürel etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Başkan Taban, heykel bölgesinde yapılan düzenleme çalışmalarının Yeni Kent Meydanı ve Yaşam Alanı projesinin devamı niteliğinde olduğunu belirterek, çalışmaların 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na kadar tamamlanmasını hedeflediklerini ifade etti.

Meclis toplantısının devamında, gündemin 6. maddesinde İnegöl Belediyesi’nin 2025-2029 stratejik planı görüşüldü. Başkan Taban, stratejik planın önemli bir adım olduğunu ve Uludağ Üniversitesi ile iş birliği içinde hazırlandığını belirtti. Plan, meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi ve uygulamaya girdi.

Gündemin 8. maddesinde, Fransa’nın Bordeaux şehrine bağlı Cenon Kasabası ile İnegöl Belediyesi arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması konusu ele alındı. 2014 yılında başlayan dostluk ve kültürel iş birliği anlaşması sonrası, iki şehir arasında kardeş şehir ilişkisi kurulmasının uygun görüldüğü ifade edildi. Başkan Taban, bu ilişkinin eğitim, kültür, ekonomik ve sosyal projeler açısından faydalı olacağını ve meclisin oy birliği ile kabul edilen bu kararın olumlu sonuçlar getireceğini belirtti.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yasal Bilgilendirme
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.