İnegöl Belediyesi, 160 Kişiye Ceza Uyguladı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl Belediyesi, 160 Kişiye Ceza Uyguladı
#İnegöl | Haber Merkezi
20 Ağu 2024 / Sal 17:39
1 dk okuma / 5.518 Kez Okundu
| | |

İnegöl Belediyesi, çevre kirliliği ile mücadele kapsamında 160 kişiye cezai işlem uyguladı. Araçlardan çöp atan, sanayi atıklarını çevreye bırakan ve evsel atıkları uygunsuz şekilde atanlar denetimlerle tespit edilerek cezalandırıldı.

İnegöl Belediyesi, çevre kirliliğine karşı kararlı adımlar atmaya devam ediyor. Zabıta Müdürlüğü, 68 araç sahibine seyir halindeyken çöp atmak, 64 kişiye sanayi ve üretim tesislerinden atıkları gelişigüzel çevreye bırakmak, 28 kişiye ise evsel atıkları uygunsuz şekilde atmak nedeniyle cezai işlem uyguladı.

Çevre Kirliliğine Karşı Yoğun Denetim

İnegöl Belediyesi, çevre kirliliğini önlemek amacıyla hem denetimlerini sıkılaştırıyor hem de teknolojik altyapı sayesinde çevreyi kirletenleri tespit ediyor. Yapılan denetimlerde, araçlardan sigara izmariti, peçete, içecek kabı gibi atıkların atılması, evsel çöp ve geri dönüşüm malzemelerinin gelişigüzel bırakılması ve sanayi atıklarının çevreye atılması gibi konularda cezai işlemler uygulandı.

7/24 Denetim ve İzleme Değerlendirme Merkezi ile Mücadele

İnegöl Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, çevre kirliliği ile mücadelesini 7/24 esasına göre sürdürüyor. İzleme Değerlendirme Merkezi üzerinden şehrin tüm ana arterleri canlı olarak takip edilerek, çevreyi kirletenler anında tespit ediliyor ve gerekli cezalar uygulanıyor. Bu kapsamda, 68 araçtan çöp atılması, 64 sanayi ve üretim tesisi çevresinde kirlilik oluşturulması ve 28 evsel atık vakası tespit edilerek toplamda 160 kişiye ceza kesildi.

İnegöl Belediyesi'nden Duyarlılık Çağrısı

İnegöl Belediyesi, çevre kirliliği ile mücadelede halkı daha duyarlı olmaya davet ediyor. Zabıta Müdürlüğü, sağlıklı ve temiz bir çevre için denetimlerin artarak devam edeceğini belirterek, çevreyi kirletenlere karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.