İnegöl Belediye meclisinde Fransa tepkisi! Kararı erteleyin

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İnegöl Belediye meclisinde Fransa tepkisi! Kararı erteleyin
#İnegöl | Haber Merkezi
16 Eki 2024 / Çar 23:07
3 dk okuma / 471 Kez Okundu
| | |

İnegöl Belediye Meclisi’nde Fransa’nın Cenon kenti ile kardeş şehir protokolü imzalandı. Fransa'nın İsrail'e verdiği destek, meclis üyeleri arasında tartışmalara neden oldu. Saadet Partisi ve Demokrat Parti grubu üyeleri meclisi terk etti.

İNEGÖL BELEDİYESİ Cenon İLE KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLÜ İMZALADI
Geçtiğimiz ay İnegöl Belediyesi ile Fransa’nın Cenon kenti arasında kardeş şehir olma kararı meclisten oy birliği ile geçmişti. Ancak, Fransa’nın geçtiğimiz günlerde İsrail’e verdiği destek kamuoyunda tepkilere neden oldu. Bugün ise İnegöl Belediye Meclisi’nde Cenon kenti ile İnegöl Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

MHP’DEN PROTOKOLE TEPKİ
İmza programı öncesi söz alan MHP Grup sözcüsü Faruk Toptaş şu ifadeleri kullandı:
"İnegöl’ün misafirperverliği ile ağırlayıp uğurlayacağız. Lakin son 1 yıldır Filistin'de Müslümanlara uygulanan kan ve gözyaşının sebebi olan İsrail’e destek veren Fransa var. Fransa'nın bir belediyesi olan Cenon Belediyesi ile İnegöl Belediyesi arasında imzalanacak kardeş şehir protokolünü, oradaki kan ve gözyaşı dinene kadar bir süre erteleyip, Fransa'nın tutumuna göre tekrar değerlendirilmesini öneriyorum."

YRP’DEN GAZZE MEYDANI ÖNERİSİ
YRP Meclis üyesi Gözde Çelik ise mecliste yaptığı açıklamada, “Siyonist soykırımın yaptığı tahribat ortadadır. İsrail'e sessiz kalmayıp silah ve mühimmat sağlayan hiçbir ülke ya da kent bizim kardeşimiz değildir. Bunun ile birlikte, hangi dil ve milletten olursa olsun bu zulme sessiz kalmayan herkes bizim kardeşimizdir. İnegöl halkının büyük çoğunluğunun bir süredir bu zulme tepki gösteriyor. Gazze'deki toplum hem din kardeşimizdir. Bu kardeşlik, protokol kardeşliğinden daha kadimdir. Bu sebeple, İnegöl’e kazandırılan yeni meydanın isminin Gazze Meydanı olarak değiştirilmesini talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İNEGÖL BELEDİYE BAŞKANI ALPER TABAN’DAN AÇIKLAMALAR
Son olarak mecliste konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban ise;
"Bildiğiniz gibi sizlerin de desteği ile biz bu maddeyi buraya getirdik ve oy birliği ile geçirdik. Misafirlerimizin yanında çok detay konuşmak istemiyorum. Biz bu ilişkiyi 2014 yılında kurduk. Bu bir kültürel iş birliği. Soykırım yapan kim varsa lanetliyoruz, yanında olamayız. Bu demek değildir ki herkes bunu yapıyor. Biz olmamız gereken tarafta iş birliğini seviyeli şekilde bu adımları attık. Oraya gittiğimde o belediyeciliğe ne katabiliriz, oradan nasıl faydalanabiliriz. 10 yıl süren bir zamanın neticesinde bu kardeşlik adımı atılacak."

PROTOKOL SIRASINDA MECLİSİ TERK ETTİLER
Protokol imzalandığı esnada Saadet Partisi ve Demokrat Partisi grubu meclisi terk etti.

MHP İLÇE BAŞKANI Uğur Bayram'IN AÇIKLAMASI
MHP İnegöl İlçe Başkanı Uğur Bayram sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Bugün İnegöl Belediye Meclis toplantısında Fransa'nın Cenon şehri ile protokol yenileme öncesi MHP Grup Sözcümüz Faruk Toptaş söz almış, 'Gazzeli masumlara uzatılan namlulara tepki göstermek bir yana geçtiğimiz günlerde İsrail'e desteğini esirgemeyen Fransa’ya tepki olarak, Cenon şehrine kardeş belediye demeyi grubumuz olarak kabul etmiyoruz. Protokol imzalama sürecini Gazze saldırıları konusunda Fransa'nın tutumuna göre tekrar değerlendirelim.' diyerek tepkisini dile getirmiştir. İnegöl Belediyesinin 'Kardeş Şehirler' projesini destekliyor, Belediye Başkanımız Sayın Alper Taban'ın bu konudaki samimiyetini yakinen biliyoruz. Manevi olarak hassasiyet yaşadığımız böyle bir dönemde MHP adına tepkisini gösteren sözcümüz Faruk Toptaş'a ve Belediye Meclis Üyelerimize teşekkür ediyorum."

SAADET PARTİSİ VE DEMOKRAT PARTİSİ GRUBU SÖZCÜSÜ FİKRET BAYRAM'IN AÇIKLAMASI
Saadet Partisi ve Demokrat Partisi grubu sözcüsü Fikret Bayram sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"İnegöl Kamuoyuna Özür
Geçtiğimiz ay gerçekleşen meclis toplantısında gündeme gelen Cenon ile kardeş şehir olma maddesine grup olarak evet oyu vermiştik. Hadiseyi değerlendirirken oradaki hemşehrilerimizin varlığı odak noktamız olmuştu. Gazeteci Şerif Gürbaş arkadaşımın ikazı ile eksik davrandığımı fark ettim. Oysaki Gazze’li kardeşlerimizin katliamının hız kesmeden devam ettiği bu günlerde siyonist İsrail’in cesaret ve destek aldığı ülkelerden birisi olan Fransa’nın bir şehriyle böyle bir işbirliği bugünlerde yapılmaması gereken bir eylemdi.
Bu hassas durum ile alakalı olarak meclisimizi ikaz etmediğim ve bugün protokol yapılmasına kadar işin ulaşmasına vesile olduğum için tüm İnegöl kamuoyundan ve Gazzeli kardeşlerimden özür diliyorum."

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.