İndirilen Burfaş Kafe tabelaları, İnegöl Belediyesi meclis gündeminde

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
İndirilen Burfaş Kafe tabelaları, İnegöl Belediyesi meclis gündeminde
#İnegöl | Haber Merkezi
13 Nis 2024 / Cmt 16:16
/ 6.933 Kez Okundu
| |

Seçim sonrası indirilen Burfaş Kafe tabelaları yerine Gastro İnegöl tabelaları asılmıştı. Alınan bu karar İnegöl Belediyesi meclis gündemine geldi.

Saadet Partisi grup sözcüsü Fikret Bayram İnegöl Belediyesi tarafından hazırlanan faaliyet raporlarını eleştirerek şu ifadeleri kullandı;

250 sayfalık bir faaliyet raporu yapılmış. Çok karmaşık faaliyet raporu, bereket sofralarına geniş yer verilmiş ama Fen İşleri Müdürlüğünün 580 milyonluk bütçesiyle alakalı detaylı bilgiler verilmemiş. Bence tutarsızlık olmuş. Önemli konular, ciddi faaliyetler detaylandırılmalı faaliyet raporlarında.



BURFAŞ Kafe’nin tabelalarının indirilmesi konusunda aceleci davranıldığı kararların her yönü ile incelenilerek alınması gerektiğini vurgulayarak şu ifadeleri kullandı;

BURFAŞ Kafe konusuna değinmek istiyorum. Bir gün önce ki tablonun bir gün sonra başka bir siyasi parti ile değişmesi bu kararı hızlı almamızı gerektirmemeliydi diye düşünüyorum. Çünkü bundan sonraki süreçte, demokratik bir seçimle iş başına gelmiş iki ayrı belediye, iki ayrı partinin belediye başkanı var. Diyalogları üst seviyede tutmamız gereken bir döneme girdiğimize göre ricam odur ki bazı kararların alınırken, düşünerek her yönü ile incelenerek alınması.

 
İnegöl Belediye başkanı Alper Taban verdiği cevapta ise şu ifadeleri kullandı;

Gastro konusunda çok açık ve samimi konuşacağım. Önceki dönem belediye başkanımız Alinur Aktaş Bursa’da özellikle kafe tarzı yapılanmaları bizden önce başlatmıştı. İnegöl’de de diğer ilçeler de de bunların yaygınlaştırılması için talebini bizlere iletmiştim. Bizden böyle bir talebi olduğunda bende Gastro İnegöl adı altında restoran kurduk. Birkaç kafeterya kurmak istediğimizi söylemiştim. Kendisinin de siz restoranları işletin bizde kafeleri işletelim tarzında ricası olmuştu. Bunların hepsi seçim öncesinde konuşulan konulardı. Bende kendilerini kırmamak adına ricalarını kırmamıştık. Bu işletmeyi yaparken de İnegöl Belediyesi iş birliğinde kendilerinden rica etmiştik. Hatta tabelalandırma olarakta bir tarafta BURFAŞ diğer tarafta da İnegöl belediyesinin tabelalarını koymuştuk. Seçim gerçekleştikten sonra ki süreçte de BURFAŞ yönetim kurulundaki arkadaşlarla görüşerek burada eğer tasarruflarının uygun olması durumunda İnegöl Belediyesi olarak faaliyetlere devam etmek istediğimizi belirttik.    Gastro İnegöl kararımızı uygun gördüler. Sözlü olarak yapılan bir görüşmeydi bir karara bağlanmamıştı.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.