CHP’den yapılan duyuruda tüm partililer saat 14.00’da parti binalarında toplanacakları belirtildi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, suç örgütü liderliği yaparak para aklamak, rüşvet, dolandırıcılık ve ihaleye fesat karıştırmak gibi eylemlere karıştığı, ayrıca ’kent uzlaşısı’ faaliyetleri çerçevesinde terör örgütüne yardım ettiği iddiasıyla Sarıyer’deki evinde gözaltına alınmıştı.
Ekrem İmamoğlu ve arkadaşlarının gözaltına alınmasının ardından CHP yönetiminden kritik çağrı geldi.
CHP’den yapılan duyuruda şu ifadeler yer aldı;
MİLLET İRADESİ GÖZALTINDA!
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve yol arkadaşlarımızın yanındayız; baba ocağında buluşuyoruz. Saat 14.00’te Genel Merkezimizde, il ve ilçe örgütlerimizde olacağız.
İNEGÖL'DE HEYKEL ÖNÜNDE TOLANILIYOR
Öte yandan CHP İnegöl İlçe Başkanı Zemci Şahin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
Demokrasiye karşı yapılan bu darbeyi protesto etmek amacı ile bu gün saat 14:00'da Atatürk Anıtı önünde basın açıklaması yapılacaktır.
MİLLET İRADESİ GÖZALTINDA!
— CHP 🇹🇷 (@herkesicinCHP) March 19, 2025
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve yol arkadaşlarımızın yanındayız; baba ocağında buluşuyoruz.
Saat 14.00’te Genel Merkezimizde, il ve ilçe örgütlerimizde olacağız. pic.twitter.com/zJ4xLaWwTc