Hızlı Trende Flaş Gelişme

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Hızlı Trende Flaş Gelişme
16 Şub 2016 / Sal 11:04
/ 4.974 Kez Okundu
| |

Zaman zaman İnegöl’den geçeceği konuşulan hızlı trenle ilgili beklenilen açıklama Bursa Valisi Münir Karaloğlu’ndan geldi.

Bursa Olay Televizyonunda yayınlanan ‘Her Açıdan’ programına konuk olan Vali Karaloğlu, hızlı tren projesinin iptal olduğunu söyledi.

İşte Karaloğlu’nun o açıklamaları;

" Hızlı trenle ilgili zaman zaman 'Durdu mu, olacak mı, olmayacak mı?' diye soruluyor. Hayır öyle bir şey yok. 400 trilyon lira para harcandı, durması söz konusu değil, ama bir şanssızlık yaşadık."

O şanssızlığı şöyle açıkladı:

"Yenişehir-Bilecik arasındaki hatta büyük bir heyelan dolayısıyla var olan projemiz çöpe gitti. Şu anda yeniden, sıfırdan proje çalışması yapılıyor."

Şunu ekledi:

" Hızlı tren projeleri öyle 3-5 ayda yapılabilecek projeler değil. Her metrede zemin etüdü yapmak gerekiyor.""

Bu noktada...

Hızlı trenin Ankara-İstanbul hattının da aynı bölgeden geçişinde hızını 50 kilometreye kadar düşürdüğünü anımsattı ve içten bir yaklaşımla umudunu dile getirdi:

"Kesin olarak söylüyorum: Bitecek. Biraz gecikmeli bitecek, ama kesin bitecek. Eğer kayıp kabul edilirse, evet biraz zaman kaybımız olacak."

Şunu da ekledi:

"Unutulmasın ki, bu proje hükümetimizin çok önem verdiği bir proje ve kamu yatırımı. Ulaştırma Bakanımız da her gelişmeyi yakından takip ediyor."


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.