Hasan Toktaş acil servis önünden seslendi; İnegöl bunu haketmiyor

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Hasan Toktaş acil servis önünden seslendi; İnegöl bunu haketmiyor
#İnegöl | Haber Merkezi
03 Eyl 2024 / Sal 11:34
2 dk okuma / 2.330 Kez Okundu
| | |

İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, İnegöl Devlet Hastanesi'nde doktor eksikliği ve sağlık hizmetlerindeki yetersizlikler nedeniyle hükümete seslendi. Toktaş, İnegöl'deki sağlık sorunlarının acil çözüm beklediğini vurguladı.

 İYİ Parti Bursa Milletvekili Hasan Toktaş, İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde yaptığı basın açıklamasıyla, ilçedeki doktor eksikliğine ve sağlık hizmetlerindeki yetersizliklere dikkat çekti. Toktaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) daha önce de gündeme getirdiği bu konuyu İnegöl halkının ve yetkililerin bir kez daha dikkatine sundu.

"İnegöl'de doktor sayısı Türkiye Ortalamasının Çok Altında"

Toktaş, Türkiye genelinde doktor sayısının yetersiz olduğunu vurgulayarak, Bursa genelinde ve özellikle İnegöl’de bu sorunun daha da belirgin hale geldiğini ifade etti. Türkiye’de 194 bin doktor bulunurken, Bursa’da 6 bin 300, İnegöl’de ise sadece 206 doktorun görev yaptığını belirtti. Toktaş, “Türkiye ortalamasında her bin kişiye 2.2 doktor düşerken, bu rakam Bursa’da 1,98. Ancak İnegöl’de sadece 0,68 doktor düşüyor. Bu oran, Türkiye ortalamasının üçte birine tekabül ediyor. Bunun nedenini daha önce sormuştuk, ancak hâlâ bir cevap alamadık,” dedi.

"İktidar, İnegöl'ü Görmezden Gelmemeli"

Toktaş, iktidar partisine ve özellikle Bursa milletvekili Ayhan Salman’a da çağrıda bulunarak, İnegöl’deki sağlık hizmetleriyle ilgili sorunların bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi. “Ayhan Bey, bizim açıklamalarımızın ardından 8 Ağustos tarihinde İnegöl Devlet Hastanesi’ni ziyaret etti ve eksikliklerin giderileceğini söyledi. Ancak ne yazık ki bu ziyaretten sonra hastanedeki durum daha da kötüleşti. Acil serviste TUS sınavını kazanan doktorların da hastaneden ayrıldığını öğrendik,” diye ekledi.

"Acil Serviste Kuyruklar Uzadı, doktor sayısı Azaldı"

Milletvekili Hasan Toktaş, İnegöl Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde ciddi kuyrukların oluştuğunu ve doktor sayısının azalmasıyla birlikte vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimde büyük zorluklar yaşadığını dile getirdi. “Vatandaşlarımız, randevu alamadığı için acil servislere yükleniyor. Ancak burada da doktor sayısı yetersiz,” ifadelerini kullandı.

"İnegöl, Türkiye'nin Önemli Üretim Merkezlerinden Biri"

Toktaş, İnegöl’ün Türkiye’nin en fazla vergi veren 10 merkezinden biri olduğunu ve ciddi ihracat yapan bir üretim merkezi olarak, sağlık hizmetleri konusunda daha fazla desteği hak ettiğini belirtti. “İnegöl’de birçok iş kazası oluyor, ancak plastik cerrahi servisi bulunmuyor. Bu eksiklikler kabul edilemez. İnegöl bunu hak etmiyor,” diye konuştu.

"sağlık hizmetleri Anayasal Bir Haktır"

Toktaş, sağlık hizmetlerine erişimin anayasal bir hak olduğunu vurgulayarak, “Vatandaşlarımız sağlık hizmeti almak zorundadır. Bu konuda yetkilileri tekrar göreve davet ediyorum. Bu eksikliklerin giderilmesi için bir an önce çözüm üretilmeli. Milletten oy alıp karşılığını bu şekilde vermek doğru değil,” dedi.

"Soru Önergemize Henüz Bir Cevap Gelmedi"

Son olarak, TBMM’de İnegöl’ün doktor sayısıyla ilgili verdikleri soru önergesine Sağlık Bakanlığı’ndan henüz bir yanıt gelmediğini belirten Toktaş, “Bir cevap aldığımızda bunu kamuoyuyla paylaşacağız. Ancak şu an ortada açıkça görülen bir eksiklik var. Eğer bu rakamlar eksik veya yanlışsa, iktidar partisi gerçek rakamları açıklayabilir,” diyerek sözlerini noktaladı.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
İnegölluyum / 03 Eyl 2024 / Sal 20:07
Lütfen şu İnegöle çözümler uretilsin doktor eksik yol eksik alt geçit üst geçit eksik sosyal alanlar eksik daha çok eksik hangi birini sayayım İnegölu kucultunuz büyük düşünün biraz baştakiler lütfen yaaa tebrikler hasan toktas bey...