Halk TV ekranlarında Terkinler çetesinin arka planını anlattı

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
01 Eki 2023 / Paz 19:22
1 dk okuma / 20.024 Kez Okundu
| | |

Halk TV ekranlarında konuşan Gazeteci Bahadır Özgür Terkinler çetesinin arka planını açıklarken şok ifadelerde bulundu.

Halk TV'ye konuşan gazeteci Bahadır Özgür, Terkinler çetesinin kuruluşundan bugüne kadarki sürecin çarpıcı ayrıntılarını anlattı.
 
2011'de şirket kurdular, 2022'de halk ekmek fabrikasını almak istediler
 
Özgür, 2011 yılında unlu mamuller şirketi kurarak yola çıkan Terkinler çetesinin, 2019'da kentteki bütün fırınları ele geçirerek "bizim ekmekçi" markasını yarattığını söyledi.
 
Çetenin, bu süreçte tefecilik, kara para aklama ve insan kaçakçılığı gibi suçlarla da uğraştığını belirten Özgür, "2022'de ise AK Parti'li belediyenin halk ekmek fabrikasını satışa çıkarmasıyla birlikte çete, fabrikayı almak için harekete geçti. Şirkette iş kolunda değişiklik yaparak konut dışı inşaat alanına yöneldi. Ancak kentte yaşanan tepkiler üzerine çete, ihaleden elendi." dedi.
 
İNEGÖL'DE VADELİ TİCARETİN YAYGINLAŞMASI TEFECİLİĞİ KÖRÜKLEDİ
 
Özgür, 2021'de İnegöl'de faiz oranlarının düşürülmesi, enflasyonun artması ve kurdaki yükselişin ardından vadeli ticaretin yaygınlaştığını belirterek, "Bu da çek senetlerin el bombasına dönüşmesine neden oldu. Çekler karşılıksız çıkmaya başladı ve kentte yasal tefecilik, gerçek tefecilerin hakimiyetine geçti." diye konuştu.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.