Fiat’tan heyecanlandıran iddia: Ucuz sıfır otomobil getirecek

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Fiat’tan heyecanlandıran iddia: Ucuz sıfır otomobil getirecek
#İnegöl | Haber Merkezi
29 Oca 2022 / Cmt 20:25
2 dk okuma / 3.215 Kez Okundu
| | |

Türkiye’de oldukça fazla seveni olan Fiat, Türkiye için çok önemli bir adım atmaya hazırlanıyor. Gündeme damga vuracak o iddianın detaylarını ve fiyata dair yeni bilgileri sizler için hazırladık.

Tüm dünyada otomotiv sektörünü etkisi altına alan çip krizi, koronavirüs pandemisi ve dolar kurlarındaki hareketlilik sonrası sıfır ve ikinci el otomobil fiyatları adeta uçuşa geçmişti. Ocak 2022 itibari ile ise gelen ÖTV indirimi ile sıfır otomobil fiyatlarında makul derecede indirime gidilmişti.

Ancak her ne kadar ÖTV indirimi ile fiyatlar indirilmiş olsa da şu an için hali hazırda sıfır otomobil piyasasında 250 bin TL – 300 bin TL arasında araç bulmak oldukça zor.

Tam da bu noktada tüketiciyi rahatlatacak en büyük hamle ülkemizde oldukça sevilen ve araçları oldukça sağlam olan İtalyan otomobil devi Fiat’tan geldi.

Otomobil sektöründe hareketliliğe sebep olacak iddia özellikle uygun fiyatlı sıfır otomobil arayışında olanları heyecanlandırdı.

Şimdi isterseniz heyecanlandıran o iddianın detaylarına birlikte göz atalım…

İddialara göre Fiat Türkiye için yeni bir donanım seviyesine geçmeyi planlıyor. Bu donanım seviyesi sayesinde fiyatlar biraz daha düşebilir.

Dev otomobil markası Fiat, hali hazırdaki boş modellerini biraz daha boşaltacak. Yani mevcuttaki opsiyonlar da silinmiş olacak.

Örnekle anlatacak olursak 4 cam otomatik yerine 4 cam da manuel hale dönecek. Klimanın bile tamamen kaldırılması bile gündemde. Eğer bu şekilde bir adım atılırsa en boş bir donanım seviyesi ortaya çıkmış olacak.

Bir diğer iddia ise eğer Fiat bu şekilde boş bir model çıkartırsa fiyatına dair ilk bilgi ise 150 bin TL olacağı yönünde. Şu an için markanın en ucuz modeli 250 bin TL dolaylarında satılmaya devam ediyor.

Fiat bu noktada bir adım gerçekleştirirse otomobil sektöründeki fiyatlara bir nebze olsun can suyu olacak gibi duruyor.

İlerleyen günlerde yeni bir gelişme olduğunda sizlere aktarmış olacağız.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir