Elden ödeme yapanlar yandı!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Elden ödeme yapanlar yandı!
#İnegöl | Haber Merkezi
21 Eki 2024 / Pzt 10:05
1 dk okuma / 1.390 Kez Okundu
| | |

Kira ödemelerinde elden ödeme yapanlara uygulanacak cezalar artırıldı. Kiracı ve ev sahibine uygulanacak ceza alt limiti 5 bin TL, üst limiti ise 20 milyon TL olarak belirlendi.

Yeni düzenlemeye göre, kira ödemelerini elden yapanlara ağır cezalar geliyor. Hem kiracılar hem de ev sahipleri, kira ödemelerini banka veya PTT üzerinden gerçekleştirmezse en az 5 bin TL, en fazla ise 20 milyon TL ceza ile karşı karşıya kalacak. Kira bedelinin elden ödenmesi halinde, her bir tespit için kira tutarının yüzde 10'u oranında özel usulsüzlük cezası uygulanacak.

Örnek Ceza Uygulaması
Elden 20 bin TL kira ödeyen bir kiracı ve ev sahibi, yüzde 10'luk ceza oranına göre 2 bin TL ceza ile karşılaşsa da ceza alt sınırı olan 5 bin TL dikkate alınarak her iki tarafa da ayrı ayrı 5 bin TL ceza kesilecek.

Açıklama Kısmının Boş Bırakılması Cezaya Tabi Değil
Para transferinde "kira bedeli" yazılmasının zorunlu olup olmadığına ilişkin yapılan açıklamalarda, bu durumun tebliğde yer almadığı belirtildi. Ancak kira ödemelerinin mutlaka belgelendirilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Kiracıya Bildirim İmkanı
Kiracılar, elden ödeme yaptıklarını 5 iş günü içinde yetkililere bildirirse, kiracılara ceza kesilmeyecek. Bu düzenleme ile kayıt dışı ekonomiyle mücadele edilmesi ve kira ödemelerinin şeffaflaştırılması hedefleniyor.

Yeni düzenleme, kira beyanı vermeyen mülk sahiplerinin de daha yakından takip edilmesini sağlayacak.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.