e-Devlet'e bomba hizmet geliyor!

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
e-Devlet
#İnegöl | Haber Merkezi
27 Eki 2024 / Paz 13:54
1 dk okuma / 297 Kez Okundu
| | |

'Kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden güvenli bir şekilde yapılmasını sağlayacak yeni hizmet, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından tamamlandı ve yakında vatandaşların kullanımına sunulacak.'

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kira sözleşmelerinin güvenli şekilde e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasına olanak tanıyacak çalışmasını tamamladı. Yeni sistem, kısa süre içinde kiracılar ve ev sahiplerinin kullanımına sunulacak.

Kira sözleşmesi işlemleri, e-Devlet Kapısı'nda “Kira Sözleşmesi İşlemleri” başlığı altında iki aşamalı olarak devreye alınacak. İlk aşamada taşınmaz sahibi, e-Devlet Kapısı üzerinden sözleşmeyi hazırlayacak ve kiracı yine e-Devlet üzerinden bu sözleşmeyi onaylayacak. Yıl sonuna kadar devreye girecek ikinci aşamada ise emlak danışmanları ve yetkilendirilen kişiler, sözleşme hazırlayıp tarafların onayına sunabilecek.

Yeni sistem, kira sözleşmelerinin barkodlu belge olarak oluşturulmasına olanak tanıyacak ve sözleşme doğrulama işlemi yapılabilecek. Çalışmaya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi de destek sağladı. Bu yenilik, özellikle kira ilişkilerinde yaşanan uyuşmazlıkları azaltmayı hedefliyor.

GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.