Dünyada benzeri yok, İnegöl’de görüldü

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
25 Nis 2024 / Per 13:15
/ 11.825 Kez Okundu
| |

Bursa'nın İnegöl ilçesinde mobilya fabrikası sahibi İsmail Şentürk'ün hobi olarak beslediği kanatlı hayvan, görenleri şaşırtıyor. Sağ tarafı tavuk, sol tarafı ise horoz özelliklerini taşıyan bu eşsiz canlı, Türkiye'de ilk kez kaydedildi.

BİLİMSEL ADI SAM

İngiliz bilim insanları tarafından da "jinandromorf" veya "karmaeşeyli" olarak adlandırılan bu tür, erkek ve dişi özelliklerini bir arada taşıyor. İsmail Şentürk'ün tavuklarının kuluçkaya yattığı yumurtalardan çıkan bu mucizevi canlıya "Sam" ismi verildi.

ÜREME ANLAMINDA SORUNLU

Sam'in üreme yeteneği olmadığı da ortaya çıktı. Ne horozlarla ne de tavuklarla eşleşebilen Sam, yumurta da yapamıyor. Bu nedenle yavru verme şansı da yok.

EŞSİZ ÖZELLİKLERİ

Sam'in en dikkat çekici özelliği ise sağ ve sol tarafındaki farklılıklar. Sağ tarafında tavukların kısa ve ince ibiği, sol tarafında ise horozların uzun ibiği bulunuyor. Ayrıca sol bacağı sarı, sağ bacağı ise tavuklarda olduğu gibi yeşilimsi bir renkte. Vücudunun sol tarafı da daha iri ve gelişmiş.


ARAŞTIRMAYA KONU OLABİLİR

İsmail Şentürk, Sam'in ilgisini çekici bulduğunu ve bu türün daha önce İngiliz bilim insanları tarafından da araştırıldığını belirtiyor. Sam'in üniversitelerde araştırmaya konu olabileceğini ve bu konuda talep eden araştırmacılara teslim etmeye hazır olduğunu da söylüyor.


Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.