Dünya Uzay Haftası'nda Öğrenciler Uzay Projeleri ile Buluştu

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Dünya Uzay Haftası
#İnegöl | Haber Merkezi
12 Eki 2024 / Cmt 16:11
1 dk okuma / 32 Kez Okundu
| | |

Dipsizgöl İlkokulu'nda gerçekleştirilen 'Makro Alemden Mikro Aleme' projesi, öğrencileri uzaydan mikro dünyalara götürerek bilim sevgisini aşılıyor. İlçe Kaymakamı ve Millî Eğitim Müdürü ile birlikte yapılan etkinlikte öğrenciler, çeşitli atölye çalışmalarıyla bilimsel farkındalık kazanıyor.

DÜNYA UZAY HAFTASI’NDA BİLİM SEVGİSİ AŞILANIYOR
Dünya Uzay Haftası'nda "Makro Alemden Mikro Aleme" projemiz ile köy öğrencileriyle buluşmaya devam ediyoruz. Dipsizgöl İlkokulu ev sahipliğinde, İlçe Kaymakamı Eren Arslan ve İlçe Millî Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin’in katılımlarıyla gerçekleştirilen etkinlik, öğrencilerimizi uzayın derinliklerinden mikro dünyalara kadar uzanan eşsiz bir yolculuğa çıkardı.

BİLİM SOHBETLERİ VE ATÖLYE ÇALIŞMALARI
Proje kapsamında bilim sohbetleri ve artırılmış gerçeklik uygulamaları, roket atölyesi, su roketi atışları, uzay mekiği yapımı ve gök atlası gibi çeşitli atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Bu etkinlikler, öğrencilerimize bilim farkındalığı kazandırmanın yanı sıra keşfetmenin mutluluğunu yaşatmayı amaçladı.

GELİŞEN BİLİM İNSANLARINA İLHAM
Bilim ve sanatı bir araya getiren bu etkinlik, geleceğin bilim insanlarına ilham olma yolunda önemli bir adım oldu. Kurum müdürü Gökhan YAVUZ, programın başarısında katkı sağlayan değerli öğretmenlerimize, etkinliğimize kapılarını açan Dipsizgöl İlkokulu yönetimine, muhtarımıza ve tüm vatandaşlarımıza teşekkür etti.

Muhabir: Adem Demir

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.