Dünya şampiyonu olan İnegöl ekibine pilottan jest

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
#İnegöl | Haber Merkezi
07 Ağu 2024 / Çar 18:50
1 dk okuma / 6.540 Kez Okundu
| | |

İnegöl Doğa Koleji Sanat Akademisi halk oyunları ekibi, Sırbistan'da düzenlenen uluslararası yarışmada büyük bir başarı elde etti.

Doğa Koleji sanat Akademisi halk oyunları ekibi, 27-31 Temmuz tarihleri arasında Sırbistan'da düzenlenen ve 18 ülkenin katıldığı uluslararası yarışmada büyük bir başarıya imza attı. Geçtiğimiz Nisan ayında Özbekistan'da düzenlenen Lazgi dans festivalinde üçüncü olan ekip, bu kez Sırbistan'da düzenlenen yarışmada en iyi grup dansı, en iyi solo dans, en güzel kostüm ve en iyi bay-bayan dansçı kategorilerinde birinci olarak ülkemize dört birincilik ödülüyle döndü.

Ekibin bu büyük başarısı, dönüş yolunda pilotun tebrik anonsuyla taçlandırıldı. Uçaktaki yolcuların alkışlarıyla karşılanan ekip, hem İnegöl'ü hem de Türkiye'yi gururlandırdı.

ÖZBEKİSTAN'DAN SONRA SIRBİSTAN ZAFERİ

Geçtiğimiz aylarda Özbekistan'da düzenlenen Lazgi dans festivalinde dünyanın dört bir yanından gelen 36 temsilci arasında üçüncü olma başarısını gösteren ekip, bu kez Sırbistan'da düzenlenen yarışmada daha da yükselerek dört kategoride birinci oldu. Bu sonuç, ekibin yeteneklerini ve disiplinli çalışmalarını bir kez daha gözler önüne serdi.

İNEGÖL DOĞA KOLEJİ'NDEN TÜRKİYE'YE BÜYÜK BİR ARMAĞAN

İnegöl Doğa Koleji sanat Akademisi halk oyunları ekibi, elde ettiği bu başarıyla hem İnegöl'ün hem de Türkiye'nin adını dünyaya duyurdu. Ekibin bu başarısı, gençlerin yeteneklerine olan inancın ve onlara verilen desteğin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.


GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.