Denetim sırası onlarda!
#İnegöl | Haber Merkezi
04 Eki 2024 / Cum 13:02
1 dk okuma / 142 Kez Okundu
| | |

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kuyumculuk sektöründe kayıt dışı faaliyet gösteren işletmelere yönelik denetimlerini genişletti. 36 ilde 500'den fazla kuyumcuya yapılan denetimlerde faturasız altın satışı ve diğer usulsüzlükler incelendi. Bakan Şimşek, kayıt dışılıkla mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışı ekonomiye yönelik denetimlerini genişletti. Bakanlık, kuyumculuk sektöründe faaliyet gösteren işletmeleri yakın takibe aldı. Bu kapsamda, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı ile Risk Analiz Genel Müdürlüğü ekipleri, Temmuz ayında başlatılan denetimlerin ardından 36 ilde 500'den fazla kuyumcu işletmesine denetim gerçekleştirdi.

Denetimlerde, faturasız altın satışı, ürünlerin gerçek gram bilgisinin faturalara yansıtılıp yansıtılmadığı, işletmelerin yetki belgeleri olmadan döviz alım-satımı yapıp yapmadığı ve başkalarına ait POS cihazlarının kullanılıp kullanılmadığı gibi çeşitli usulsüzlükler kontrol edildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kayıt dışılıkla mücadeleye kararlılıkla devam edeceklerini belirtti. Şimşek, "Vergide adalet ilkemiz çerçevesinde büyük ve riskli mükellefleri yakından takip ediyoruz. Dürüst mükelleflerin yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Bakanlık yetkilileri, denetimlerin önümüzdeki dönemde artarak süreceğini ve tüm sektörlerin kapsamlı şekilde inceleneceğini vurguladı.

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.
sanalbasin.com üyesidir