Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısına mobilyacılardan cevap geldi

inegolonline.com'a Google'da abone olun Google News
Cumhurbaşkanı Erdoğan
#İnegöl | Haber Merkezi
11 Eki 2023 / Çar 18:55
1 dk okuma / 7.858 Kez Okundu
| | |

Ticaret Bakanı Ömer Bolat'ın enflasyonla mücadele kapsamında başlattığı indirim seferberliğine mobilya sektörü de katıldı. Mobilya Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, MOSFED üyesi olan 15 dernek ile birlikte aldıkları karara göre yıl sonuna kadar tüm kategorilerde mobilya perakende fiyatlarına zam yapmayacaklarını açıkladı.

Güleç, cumhurbaşkanı erdoğan ve Ticaret Bakanı Bolat'ın çağrısı üzerine harekete geçtiklerini belirterek,

"Enflasyon ve hayat pahalılığı ile mücadele politikalarına destek için aldığımız kararın, evlilik hazırlığında olan ya da evini yenilemeyi düşünen insanlarımızın yükünü azaltacağına inanıyoruz." diye konuştu.

Güleç, mobilya sektörünün 45 bini aşkın üreticisi, 50 bin mağazası ve 500 bine yakın çalışanıyla Türkiye ekonomisinin lokomotif iş kollarından biri olduğunu belirterek,

"Sektörümüz, enflasyonla mücadeleye katkı sağlamak için elini taşın altına koymuştur. Bu kararımızın, vatandaşlarımızın alım gücünü artırarak ekonomiye olumlu katkı sağlayacağına inanıyoruz."ifadelerini kullandı.

İNDİRİM SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR
Ticaret Bakanlığı'nın enflasyonla mücadele kapsamında başlattığı indirim seferberliği, mobilya sektörünün ardından diğer sektörlere de yayılmaya devam ediyor. Zincir marketler, gıda ürünlerinde yüzde 10'a varan indirimler açıklarken, beyaz eşya ve elektronik sektörleri de fiyat sabitleme ve indirim kampanyaları başlattı.

cumhurbaşkanı erdoğan da Kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada indirim çağrısında bulunmuş, "Biz de buradan zincir marketlerimiz başta olmak üzere tüm esnafımızı, işletmelerimizi yapacakları indirimlerle enflasyonla ve hayat pahalılığıyla mücadelemize destek vermeye davet ediyoruz." ifadelerini kullanmıştı.
 

Anket
GÜNDEM DE NE VAR ?
Duyuru
İnegöl'ü Whatsapp'a getirdik WHATSAPP KANALINA ABONE OL
Reklam
Yorum yapan kullanıcılarımız Kullanıcı Sözleşmesi'ni kabul etmiş sayılır.